Red Bull Racing Partners med Tezos Blockchain för NFT Collection

Red Bull Racing håller på att bli den senaste Formel 1 (F1) för att komma in på kryptorummet. När de skapar ett nytt partnerskap med blockchain-nätverket Tezos, har de också meddelat en ny samling NFT.

Mitt i Grand Prix Monaco 2021 avslöjade Red Bull sitt samarbete med Tezos. Rapporter visar att nätverket har blivit lagets officiella blockchain-partner. Inom detta fleråriga partnerskap strävar Tezos till att skapa F1: s första NFT-fansupplevelse någonsin.

Den uppslukande upplevelsen är planerad att ge en ny form av engagemang för fans som inte har kunnat delta i Grand Prix på grund av den pågående COVID-19-pandemin.

Enligt Red Bull Racing-webbplatsen kommer NFT: erna exklusivt att finnas på Tezos blockchain, som de beskriver som ”banbrytande och energieffektiva.” Tezos design och strategi för att säkra sitt nätverk gör det möjligt att arbeta rent, vilket minimerar sin energiförbrukning och koldioxidavtryck. Tezos företrädare citerade Red Bull på Twitter genom att säga att:

”De viktigaste tekniska egenskaperna för prestanda och energieffektiv design, som är viktiga element för teamet både på och utanför banan, visade sig vara nyckeln till Redbulls racingval av Tezos.”

Formel 1: s andra kryptoband

Detta partnerskap är F1s senaste razzia i kryptoutrymmet. Den 20 maj uppgav rapporterna att två F1-team, Aston Martin och Alfa Romeo, skulle vara de första som lanserade sina egna kryptovalutotoken.

I båda fallen kan fans köpa tokens på Socios.com-plattformen. Medan de första inom F1 gjorde en sådan lansering, går Aston Martin och Alfa Romeo i raden av andra europeiska idrottslag som gör detsamma. FC Barca, Manchester City, Paris Saint-Germain och AC Milan har också lanserat fan-tokens i år.

Det är inte Aston Martins enda kryptorelaterade samarbete 2021. Aston Martin Cognizant tillkännagav sitt partnerskap med den populära utbytesappen Crypto.com tillbaka i mars. Detta var för att fira deras återkomst till F1 efter 60 år frånvaro.

De släppte också en samling NFT, varav många fortfarande är på auktion. Samlingen inkluderade präglade versioner av de inledande körningarna av F1-stjärnorna Lance Stroll och Sebastian Vettel.

Crypto.com har kommit igenom idrottssektorn i internationell skala i år. Partnerskapet med Aston Martin var bara början för det Hong Kong-baserade företaget. Två veckor efter att ha meddelat sitt samarbete med F1-teamet avslöjade Crypto.com ytterligare ett partnerskap med NHL-teamet Montreal Canadiens.

Därefter har de gjort andra sponsringsavtal med den italienska fotbollsligan Coppa Italia och International Ice Hockey Federation. Båda dessa erbjudanden är också knutna till NFT-utgåvor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link