Record Label CEO lanserar NFT-fokuserad token på Binance Smart Chain

Anthony “Antz” Robb är en entreprenör, VD, inflytande och kryptovaluta-fan. Hans passion har vuxit till den punkt där han har skapat sin egen krypto som är inriktad på att köpa och handla icke-fungibla tokens (NFT).

Antz meddelade via sitt Instagram-konto att BAIT lanserar idag på Binance Smart Chain.

”Jag är glad att meddela att BAIT släpps onsdagen den 19 maj. BaitCoin kommer att vara en kryptovaluta tillgänglig i Binance Smart Chain med fokus på NFT. Du kommer att kunna köpa konsertbiljetter, spara dina favoritmoment från en artistuppsättning med så mycket mer som kommer. BaitCoin kommer också att ha en stark koppling till välgörenhetsorganisationer som syftar till att förbättra livet för de mindre lyckliga genom att samarbeta med olika välgörenhetsorganisationer, säger han.

Gör det omöjligt att förfalska biljetter

Medan Antz inte är något hushållsnamn, har han varit med i spelet för sociala medier ett tag nu. Han skapade ursprungligen en kanal som heter ”I’m Just Bait”, som började som en standard utropssida med målet att få 10 000 följare. När kanalen växte undertecknade Antz ett skivkontrakt med Sony, som insåg sin förmåga att hitta och arbeta med framväxande talang. Nu, med nästan 400 000 följare, flyttar Antz och hans team in i kryptovalutavärlden.

Först bildade varumärket ett team för att lansera en NFT som riktar sig till utfärdandet av falska begagnade biljetter i musikbranschen. Genom att prägla en NFT när en biljett säljs blir var och en unik med blockchain. Således gör det nej på omöjligt att förfalska biljetter.

Bait-plattformen, som den kallas, är i testfasen och Antz hoppas kunna föra den till marknaden inom en snar framtid. Plattformen är inriktad på att störa musikindustrin genom att använda kraften och kreativiteten hos NFT. Musikartister kommer att ges en plattform för att visa upp sin konst.

Projektet kretsar kring exklusivitet för fans och artisternas förmåga att skapa nya intäktsströmmar bortom nuvarande strömningsplattformar. Planer för lansering inkluderar samhällsstyrning på viktiga beslut som välgörenhet och strategiska partnerskap.

Musikindustrins intresse för NFT

Tidigare sålde Grimes sin tokeniserade digitala konst för 6 miljoner dollar. Några av pjäserna var korta animationer på hennes outgivna musik. Det mesta av konsten var fortfarande bilder som fans av musiker ivrigt betalade för.

Metalband heavyweights, Megadeth, Avenged Sevenfold och Slipknot’s Clown är också bland de anmärkningsvärda aktiva namnen på tungmetallindustrin som har doppat tårna på NFT-marknaden.

Dessutom auktionerade fotograf Jesse Frohman hela sin samling av ”The Last Session” -foton som NFT, tidigare i maj. Auktionen som heter ”The Last Session” innehöll alla 104 bilder tagna av Frohman, inklusive bilder som aldrig tidigare sett av den avlidne rockstjärnan, Kurt Cobain.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link