Reality TV Show Jakt på människor som har förlorat Bitcoin Fortunes

TV-produktionsstudion ITV America har publicerat en casting-uppmaning till en ny reality-show med fokus på människor som har låst sig ur sina plånböcker för kryptovaluta – och är beredda att göra vad som krävs för att få tillbaka dem.

”Casting nu: Är du på väg att förlora din krypto? Från producenterna av Alone och Queer Eye kommer en ny stor kabelnätverksserie, ”meddelade Jessica Jorgensen, utvecklings- och serieavdelningschef på ITV America, på LinkedIn förra veckan.

Enligt meddelandet letar företaget specifikt efter användare som glömde sina lösenord för kryptoplånboken eller förlorade privata nycklar till sina adresser. Casting-samtalet frågar också om kandidater har ”försökt allt för att låsa upp din kryptoplånbok utan lycka till” och är beredda att tillgripa ”alla (juridiska) nödvändiga medel” för att få tillbaka tillgång till sina digitala tillgångar.

”Vi är på landsomfattande sökning efter personer som för närvarande är låsta utanför sina kryptoplånböcker och på väg att förlora sina pengar. Om du har provat allt för att komma ihåg ditt lösenord men har slut på lösenordsförsök … och du skulle älska hjälp av utbildade experter för att ge dig vägledning och hjälp … vi skulle gärna höra din historia, ”förklarade Jorgensen.

Användare har fram till 14 augusti att skicka in sina ansökningar. Avkryptera har nått ut till Jorgensen för mer information men fick inte svar vid pressen.

Borttappad Bitcoin

Tyvärr är situationer där användare tappar åtkomst till sina kryptocacher – ofta irreversibelt – ganska vanligt i kryptoutrymmet. Även om möjligheten att behålla full kontroll över digitala tillgångar är en av deras huvudsakliga försäljningsställen, betyder det också att användare enkelt kan förlora eller förlora de uppgifter som krävs för att få tillgång till sina medel – och det finns inga centraliserade enheter som kan hjälpa dem.

Det beräknas att minst 3,7 miljoner BTC redan har gått förlorade evigt från och med januari förra året. Med tanke på Bitcoins begränsade maximala leverans på 21 miljoner mynt, vilket representerar en betydande del av världens totala BTC-reserv som förlorats oåterkalleligt.

Ett av de mest kända fallen av förlorad Bitcoin är Stefan Thomas, tidigare teknologichef på Ripple. Thomas glömde lösenordet till en hårdvaruplånbok som innehåller drygt 7 000 BTC (värt ungefär 228 miljoner dollar idag). För att göra saken värre använde han en IronKey-enhet för att lagra sin krypto – vilket endast tillåter 10 försök att ange rätt lösenord, varefter det låses för alltid. Senast vi hörde hade Thomas bara två försök kvar.

I ett annat fall kastade den brittiska IT-ingenjören James Howells av misstag en hårddisk som innehöll 7 500 BTC – värt cirka 245 miljoner dollar idag. Howells frågade till och med sitt kommunfullmäktige om tillstånd att söka på deponin där enheten begravdes – men nekades. Framför allt erbjöd han till och med 71,6 miljoner dollar i stöd till den lokala hjälpfonden COVID-19 i utbyte mot hjälp med att söka efter hans kryptostash, i händelse av att hans medel återvanns.

På den ljusa sidan, även om framgångsrika sökande till ITV: s show slutligen misslyckas med att återställa sin krypto i luften, kommer de åtminstone att få betalt för att delta.Source link