Rädsla och girighet index träffar årligen lågt som “extrem rädsla” börjar

Efter en röd helg som ser att BTC-priset fortsätter att sjunka har marknadssentimentet vänt sig till “extrem rädsla”

Rädsla- och girighetsindexet har nått sitt lägsta betyg och nått ett nytt årligt lägsta. Indikatorn analyserar marknadssentiment genom volatilitet och fart på marknaden. Indexet tittar också på volym, sociala medier, dominans och trender för att bestämma en enda poäng för enkel användning.

Indexet på lördag nådde en ny årsnivå på 12, följt av 14 på söndag. Den senaste poängen indikerar ”extrem rädsla” på marknaden.

Det senaste betyget kommer efter en hemsk vecka på marknaden för kryptos. Poängen har sjunkit ytterligare från förra veckans poäng på 20. När Bitcoin sjönk i pris två veckor i rad har poängen sett en nedgång från förra månads poäng på 55, vilket indikerade ”girighet” på marknaden.

Bearish marknadssentiment

Den senaste nedgången i BTC-priset har påverkat hela kryptomarknaden, där altcoins lider lika illa.

Det totala börsvärdet har minskat med mer än 45% sedan det allra högsta på 2,57 biljoner dollar. Sitter nu på $ 1,42 biljoner. BTC såg en prisnedgång på 26% under den senaste veckan, vilket i slutändan bidrog till en minskning av rädsla och girighet index. I skrivande stund svävade BTC runt 33 400 dollar. Ned 7% enbart på dagen.

Negativa nyheter en bidragande faktor

Den här veckan tillkännagav Kina åtgärder för att hindra finansinstitut från att delta i kryptotjänster. Nyheten hade en negativ effekt på BTC eftersom priset redan hade påverkats av Teslas beslut att ta ut BTC som betalningsmetod, med hänvisning till miljöhänsyn relaterade till energin som används för gruvdrift av bitcoin.

Dessutom meddelade Kina också att de skulle slå ner på BTC-gruvdrift inom landet i ett försök att minska koldioxidutsläppen samtidigt som det skyddar sitt nuvarande finansiella system.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link