Rädsla och girighet index träffar årligen lågt när BTC studsar


Krypto rädsla och girighet index har nått sin lägsta nivå på över ett år eftersom det förutspår ”extrem rädsla” på marknaden.

Enligt indikatorn, som uppdateras dagligen för att bestämma marknadssentiment relaterat till rädsla och girighet, tror indexet för närvarande att marknadssentimentet ligger på 20.

Indexet värderar ett värde från noll till 100, där ett värde på noll betyder ”Extrem rädsla” medan ett värde på 100 representerar ”Extrem girighet.”

Källa: Alternative.me

Rädsla och girighet index fungerar genom att analysera känslor och känslor från olika källor, skapa ett enkelt nummer.

För närvarande använder index volatilitet, marknadsmoment i kombination med volym, sociala medier, dominans och trender för att bestämma poängen.

Rädsla vid årligt högt

Det senaste numret indikerar att marknadsuppfattningen är extremt rädd. Läser ett nummer av 20. Indexet har inte rankats så lågt på indexet sedan april 2020. Gör den senaste graderingen till en ny årlig låg på marknaden.

Efter den dramatiska prisfallet som BTC upplevde i mars 2020, när priset sjönk 50% under en period av två dagar, nådde rädsla- och girighetsindexet enstaka siffror, totalt åtta på indikatorn.

Tidigare poäng

Det nya årliga läget kommer bara en vecka efter att indexet fick 73, annars kallat ”girighet”. Den senaste månaden har ”extrem girighet.” Men indexet tror nu att marknaden är rädd för vad som kan hända i framtiden. Poängen rationaliseras som ”ett tecken på att investerare är för oroliga. Det kan vara en köpmöjlighet ”förklarar webbplatsen.

BTC-dominans och prisklättring

Oavsett rädsla och girighetsindex har BTC återhämtat sig i pris efter en volatil vecka som har sett priset sjunka i följd i sju raka dagar. BTC har sjunkit från $ 59 600 till $ 46 400 på söndag. En prisreduktion på 13 200 $ inom en vecka.

BTC verkar dock stabilisera sig eftersom priset och dominansen såg vinster på söndagen. Med BTC klättring 4,45%, och dominans upp 0,44% i skrivande stund.

Outliers som påverkar marknaden

Den snabba nedgången i rädsla- och girighetsindex kommer under en vecka när Teslas VD Elon Musk meddelade att Tesla skulle sluta acceptera BTC som betalningsalternativ. Citerar energiförbrukningsproblem relaterade till BTC-gruvdrift.

Musk spelade också en roll i den populära krypto Dogecoin (DOGE) som nådde en ny rekordhög nivå före miljardärens Saturday Night Live-föreställning. Men priset korrigerades snabbt nästan 50% efter den sända showen.

Medan Musk fortfarande stöder DOGE har kryptopionjärer uttalat sig om Teslas VD: s kommentarer om BTC. Changpeng Zhao, Michael Saylor och Ari Paul har alla talat mot Musks kritik relaterad till BTC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link