Rädsla & girighet index sjunker lägst sedan mars 2020 krasch

Fear & Greed Index för bitcoin (BTC) har sjunkit till sin lägsta nivå sedan kraschen i mars 2020.

På grund av coronavirusepidemin förra året kraschade marknaden fram till 12 mars och 13 mars 2020. På den tiden föll Fear & Greed Index till 14 och 10, vilket indikerar ”Extrem Fear.” Indexet hamnade slutligen på 8 den 17 mars och 26 mars.

Idag ligger indexet på 11, baserat på senaste förluster på marknaden, särskilt igår. Förra årets förluster var större i procent, med bitcoin som sjönk över 50%, från $ 8000 till $ 3,800. Men den monetära förlusten igår överstiger långt förra året, med bitcoin förlorade 70 miljarder dollar i marknadsvärde.

Cryptos senaste tumla

Bitcoin har kämpat nyligen på grund av bakslag, inklusive Kina som förbjuder banker att använda krypto och tweets från Elon Musk.

Den 19 maj förbjöd Kina finansinstitut och betalningsföretag att tillhandahålla tjänster relaterade till kryptovalutatransaktioner. Detta utesluter att de erbjuder kunder tjänster som registrering, handel, clearing och avveckling.

Kinesiska myndigheter citerade kryptovalutans volatilitet som ”allvarligt kränker säkerheten för människors egendom och stör den normala ekonomiska och finansiella ordningen.” Detta orsakade att den redan vacklande kryptomarknaden blev nösad, med bitcoin som sjönk till så lågt som $ 30 000.

Men det kunde ha kunnat absorbera chocken av nyheterna, om det inte var för tidigare kommentarer från Elon Musk. Cryptos senaste svårigheter började när Teslas VD meddelade att företaget inte längre skulle acceptera bitcoin som betalning. Mysk citerad miljöhänsyn, säger krypto är en bra idé, men ”kan inte kosta miljön till stora kostnader.” Detta gjorde att bitcoin ursprungligen sjönk under supportnivån på 50 000 dollar.

Musk förvärrade situationen ytterligare dagar senare, när en Twitter-användare spekulerade att Tesla skulle ”dumpa resten av sina bitcoininnehav.” Musk antydde att detta kunde vara fallet genom att svara: ”Sannerligen.” Detta utlöste ytterligare förluster för Bitcoin tills Musk bestämde sig för att ”klargöra spekulation”. ordspråk, ”Tesla har inte sålt något bitcoin.”

Myntet löste sig sedan runt 45 000 dollar tills Kinas nyheter orsakade den senaste nedgången. Bitcoin handlar för närvarande strax över 40 000 dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link