‘Publiken för Defi är miljoner eller till och med miljarder människor’, säger Aaves Marc Zeller

BeinCrypto pratade med Marc Zeller, Integrations Lead på Aave, om vart protokollet är på väg och hur DeFi kommer att förändra det framtida ekonomiska landskapet.

Medan de har funnits ett tag lanserade Aave-protokollet de flesta 2020. Peer-to-peer-utlåningsplattformen ommärktes från sin ursprungliga ETHLend och plockade upp modellen för likviditetsbrytningspool innan den blev ett av de mest berömda DeFi-protokollen. där.

År 2020 såg plattformen sitt totala värdelåsta över 560%. Även om detta var en del av den större “DeFi Summer of 2020”, visade sig Aave vara en av de bäst presterande bland denna större pool totalt.

Teamet har dock inte vilat på sina lagrar, och 2021 visar sig vara ett lika expansivt år. En plattform lanserade redan sin automatiserade market maker (AMM) marknad. Denna marknad gör det möjligt för Uniswap och Balancer-användare att sätta in LP-tokens som säkerhet i protokollet.

Ta in lager 2

Dessutom har Aave också introducerat några Layer 2-lösningar för att förbättra transaktionerna.

“Vi lanserade också nyligen Polygon-marknaderna eftersom transaktionsavgiften på Ethereum var ett stort problem.”

För Zeller var detta drag nödvändigt eftersom DeFi-sommaren 2020 pressade transaktionsavgifterna så höga att användare med lägre investeringar och kapital blev uteslutna.

“Det är sant att för sommaren 2020, med decentraliserade finansieringsapplikationer, var det ganska oåtkomligt för många människor,” säger han.

Som ett resultat har Layer 2-lösningar hittat ett hem som svar på denna otillgänglighet.

”Så du kan sätta in, låna, låna ut och göra allt du vill i Aave-protokollet för 1% av den totala sändningen. Det gjorde DeFi tillgängligt igen för en bredare publik, och många människor som dem kontaktade oss och sa “tack, jag kan använda DeFi igen eftersom jag prissattes från DeFi, eller jag upptäckte kampen för första gången på Polygon-marknaden . ””

Aave stannar inte bara vid Polygon. Zeller säger att de planerar integration med Arbitrum och andra ännu inte tillkännagivna plattformar.

Förutom det lockande ursprungliga flash-lånet och dess tillväxt sedan dess är Aaves community aktiv och växer.

Medan många kanske tror att DeFi-protokoll är beroende av smart teknik eller bra plattformar för att få in sin gemenskap, för Zeller är det något annat helt – memes.

“Memes. Så om du vill lyckas i DeFI, säg vad vi ser på internet. Det fungerar vanligtvis. ”

Detta kan tyckas konstigt, men Zellers punkt kan identifieras över DeFi Discords och Telegram-kanaler. Att ha en dedikerad meme-kanal är nyckeln till stor publikinteraktion.

För Zeller finns det en specifik del av meme-berättelsen som han tycker är särskilt attraktiv.

”Men det är sant, som om det är skämt, uppenbarligen, men det är sant. Liksom, vi vill tillhandahålla ett alternativ till traditionell ekonomi, det är dags att äta de rika och ge berättelsen där alla kan få sin rättvisa del av kakan. ”

Möjliggör en rättvis andel kaka

När det gäller hur DeFi möjliggör denna rättvisa tårtdelning diskuterar Zeller vad som behövs för att den här nya ekonomiska gränsen verkligen ska bli vanlig. Dessa inkluderar förbättrad infrastruktur, bättre användarupplevelse och effektiva ramper.

Infrastruktur

”Det första är infrastrukturen. Så Ethereum-nätverket, som det existerar just nu, är inte redo för mainstream-antagande. ”

”Så i grund och botten var DeFi och hela Ethereums ekosystem ett offer för sin egen framgång. Under sommaren 2020, vad vi kallar DeFi Summer, i grunden den offentliga blockchain, är antalet transaktioner du kan göra begränsat av själva tekniken, förklarar han.

”Eftersom fler och fler människor var villiga att använda denna nya typ av finansiella tjänster. Det har skett någon form av auktionshändelse som inträffade i ekosystemet. Ju mer du betalar, desto mer är du säker på att du är en del av det. ”

“Det är ingen tillfredsställande lösning och det är definitivt inte tillräckligt bra för ombord, vanliga användare.”

Zeller förklarar hur insättning i protokoll på toppen av denna boom kostar cirka $ 20 eller $ 30.

”Det är okej om du har 1 miljon dollar, men definitivt inte om du är en vanlig människa som vi. Så det första för att tillåta mainstream-adoption måste du i princip skala upp. ”

Men för Zeller är inte ens nuvarande lager 2-lösningar helt rätt. Medan avgifterna är lägre, anser han fortfarande $ 5 för mycket för den genomsnittliga personen.

“Och så behöver du en annan skalningslösning, som arbetar samtidigt, och det är i grund och botten vad vi kallar multimarknadsinriktningen, eller den nya gränsinriktningen vid Aave”, säger han.

För detta tillvägagångssätt förklarar Zeller att integrera flera marknader frigör trängseln.

“Flera vägar gör det möjligt för den vanliga publiken som miljoner användare att använda DeFi-tjänster eftersom du kommer att ha infrastrukturen för att följa det.”

DeFi-användarupplevelsen

Tillsammans med infrastrukturen imponerar Zeller på behovet av en förbättrad användarupplevelse.

”Just nu, i samhället, verkar det vara naturligt att ha ett konto på den centraliserade börsen och sedan skicka en banköverföring dit och sedan köpa något på vilken plattform som helst och sedan ta ut det till en Metamask-plånbok eller storleksenhet eller vad som helst. Men 99% av människorna där ute, de gör det bara inte för det är, det är ganska komplext, och det behöver inte vara så. ”

”I grund och botten är vår vision på Aave att vi är en mellanvara, så vi bygger byggstenar där äldre applikationer och äldre tjänster i princip kan tillhandahålla tjänster utöver de andra protokollen, och det finns redan som flera tjänster som är lättare att använda och mer tillgängligt, som i grunden ansluts till Aave-protokollet, ”förklarar han.

Lägga till rampen

Den sista flaskhalsen som Zeller ser till antagande ligger på rampen.

”Vi måste ha en DeFi-upplevelse som är lika enkel som den erfarenhet vi har med en neobank. Till exempel, just nu på Revolute har du dina ikoner, du kan koppla direkt till en iPad som är länkad till ett betalkort och du kan köpa krypto. Som med några få klick på appen eller så kan du köpa aktier, och det är super enkelt allt i samma app, du har inte en fin term som fröfras eller blockchain eller block av transaktionsavgift så den här typen av saker, du bara gör det.”

Zeller tror att DeFi-världen kommer att nå detta steg 2021.

“Jag tror verkligen att den adresserbara marknaden och publiken för DeFi är miljoner eller till och med miljarder människor.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link