Proof-of-Stake ökar Cardanos värde, säger Graph Blockchain

Graf Blockchain lovordade sin investering i cardano (ADA), som nådde en rekordhög nivå förra veckan, till stor del tack vare dess användning av bevis på insats (PoS).

Cardano nådde en rekordhög nivå på $ 2,33 förra veckan. Graph Blockchain tillkännagav att de hade vunnit nästan 80% av den initiala investering som de gjort i cardano i mars. Diagrammet tillskriver denna värdeökning till projektets konsensusmekanism för bevis.

Cardanos bevis på insats

Graph berömde Cardano för sin användning av bevis på insats, som den säger ”löser ett antal problem med konsensusalgoritmer, inklusive miljöfrågor som har fått så mycket uppmärksamhet som sent.”

Detta är en indirekt hänvisning till Tesla som meddelar att det skulle avbryta att acceptera bitcoin (BTC) som betalning på grund av miljöhänsyn. Bitcoin använder samförståndsmekanismen för bevis på arbetet, som i stor skala använder en extra stor mängd energi.

I ett yttrande förra månaden rekommenderade Chris Larsen, grundare av Ripple, att blockkedjor migrerar från proof-of-work-metoden till alternativ. Trots att han berömde den som banbrytande teknik sa Larsen att bevis på arbete nu är föråldrat mot bakgrund av dagens miljöbehov.

Han betonade att prototypen för validering av kryptovalutatransaktioner är en massiv och växande källa till koldioxidutsläpp. Teslas VD Elon Musk lyfte fram denna oro särskilt i sin meddelande. Lyckligtvis, säger Larsen, finns det mycket mer hållbara alternativ, bevis på spel bland dem.

Cardano uppdateringar

Under tiden, mot bakgrund av att ha använt bevis på insats, har Cardano sett sin bas av supportrar svälla. Många projekt är under utveckling, i väntan på Cardanos Alonzo-uppdatering, vilket möjliggör smarta kontrakt på blockchain.

Förutom denna utveckling berömde Graph också Cardanos vision om att förbättra samhället och betonade dess ansträngningar för att öka den sociala rörligheten i Afrika. Till exempel samarbetade Cardano-moderbolaget IOHK nyligen med den etiopiska regeringen.

Projektet skapar ett blockkedjebaserat system för att spåra studenternas prestationer i 3500 etiopiska skolor. Dessutom har den för avsikt att öppna högre utbildning och sysselsättningsmöjligheter för 81% av Etiopiens landsbygdspopulation.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link