Proof-of-Stake Coins Cardano och Polygon träffade ATH efter att Musk Slams BTC

Miljövänliga mynt fortsätter att sväva, dagar efter att Elon Musk omdirigerat krypto marknadens fokus på miljön.

Polygon (MATIC) ökade med 30% under det senaste dygnet och 116% under den senaste veckan, visar data från CoinMarketCap. MATIC nuvarande pris är $ 1,63, en nedgång från en heltidshöjd på $ 1,82 för bara några timmar sedan, och myntet har nu en börsvärde på 10,1 miljarder dollar.

Cardano (ADA), bevis på insatsmyntet som leds av Charles Hoskinson, ökade med 15% under det senaste dygnet och 32% under den senaste veckan. ADA nådde sitt eget rekordpris på $ 2,18 idag; det är nu värt 2,16 dollar och har ett marknadsvärde på 68 miljarder dollar.

Båda dessa mynt använder en konsensusalgoritm för bevis för insats för att validera transaktioner. Det är ett grönare alternativ till Bitcoin energi-hungrig arbetsprotokollalgoritm.

I proof-of-work algoritmer tävlar gruvarbetare för att lösa komplexa matematiska pussel. Och eftersom dessa pussel har en allt större svårighet, behöver gruvarbetare köra allt mer kraftfulla datorer, genomskärning av hårdvara och elektricitet i ett aldrig tidigare skådat klipp. Som belöning utfärdar nätverket gruvarbetare med ett nyligen myntat mynt.

Däremot tillåter proof-of-stake-algoritmer dem med det största antalet mynt att validera transaktioner.

De Bitcoin gruvdrift industrin, varav mycket är beroende av billiga fossila bränslen, använder en liknande mängd elektricitet som Nederländerna, enligt uppgifter från Digiconomist, en webbplats som drivs av den holländska centralbanken och datavetenskapsmannen Alex de Vries.

Försvarsmän från gruvindustrin hävdar att den skada gruvindustrin har för arbetet är värt det. det är bra att säkra decentraliserade nätverk och ovärderligt för dem som behöver censurresistent teknik.

Det är det inte heller det där dåligt, hävdar de: Bitcoin-gruvdrift kan sätta strandad naturlig gas att jobba. Dessutom är mycket av branschen beroende av förnybar energi. Kinesiska Bitcoin gruvarbetare spenderar mycket av året på att skörda överskott av vattenkraft från Sichuan.

Ändå är Mr. Musk, en gång en mästare av Bitcoin, inte längre i deras hörn. ”Vi är oroliga för att snabbt öka användningen av fossila bränslen för Bitcoin-gruvdrift och transaktioner, särskilt kol, som har de värsta utsläppen av bränsle,” twittrade han onsdag.

Tesla och SpaceX VD kommer inte att sälja mer av de miljarder dollar i Bitcoin som Tesla köpte i januari fram till ”gruvövergången till mer hållbar energi.”

Och Musks kicker – möjligen den som torkade 10 000 dollar från Bitcoins pris och lade till en fet tapp till marknadstaket på bevis för insatsmynt? ”Vi tittar också på andra kryptovalutor som använder <1% av Bitcoins energi / transaktion."

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link