Portugals centralbank beviljar licenser till kryptobörser

Banco de Portugal har beviljat driftlicenser till lokala kryptovalutabörser för första gången någonsin.

Centralbanken meddelade att de portugisiska börserna Criptoloja och Mind the Coin nu klassificerades som tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar. De är för närvarande de enda två som finns med på en lista som banken utfärdade på deras webbplats.

Banco de Portugals beslut har legat på nio månader. Criptoloja gjorde enligt uppgift sin första registrering i september 2020.

På portugisisk mark tillåter licensen Criptoloja och Mind the Coin att utföra växlingstjänster mellan virtuella tillgångar och fiatvalutor, samt mellan olika virtuella tillgångar. Det täcker dem också för överföringstjänster, förvaring och administration för dessa tillgångar.

Europa omfattar kryptobörser

Portugal har tidigare betraktats som ett av de mest kryptovänliga länderna i Europa. Investeraren och bloggaren Jean Galea skrev i maj att landet ”blir en fristad” för människor som är involverade i kryptorummet. Inkomster i kryptovaluta är fortfarande undantagna från moms och kapitalvinstskatter i landet, såvida det inte kommer från professionell handelsaktivitet.

Portugal är dock inte den enda europeiska nationen som nyligen tittat på kryptobörser och tjänster med tjänst.

I slutet av maj tilldelade Malta Financial Services Authority (MFSA) en klass 3 virtuell finansiell tillgång (VFA) licens till XCoins, en ledande börs baserad i landet. Vid den tiden kommenterade Rob Frye, XCoins grundare och VD:

”Att vara en av de första kryptovalutaplattformarna som uppnår denna milstolpe betyder att vi kan fortsätta bana väg för en säkrare och reglerad industri. Xcoins är ledande när digitala tillgångar blir populära över hela världen. ”

Detta är den andra sådan licens som MFSA har beviljat ett kryptobörs i år. Den första kryptoplattformen någonsin som fick en VFA-licens av samma klass var Crypto.com. Genom att få sin licens några veckor före XCoins kallade företaget milstolpen ”ett vattendrag för kryptovalutaindustrin.”

Dessutom ansökte Crypto.com till MFSA om att bli en licensierad finansiell institution. Medan den enligt uppgift behandlas är tillsynsmyndighetens beslut fortfarande inte slutfört. Den maltesiska myndigheten godkände i princip plattformens ansökan i november 2020.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link