Popularitet och rörelse mot PoS-mynt intensifierar, rapporterar

Coinshares har släppt en kort sammanfattning av investeringsinflöden och utflödena i populära ETP, fond och OTC-fonder, med hänvisning till alla större digitala tillgångar.

Medan kryptomarknaden upplevde viss volatilitet förra veckan steg ethereums (ETH) marknadsandel till en heltidshöjd på 27%. Denna nya rekord kommer från baksidan av Ethereum och meddelar att den kommer att gå vidare med två hårda gafflar – London och Altair.

Proof-of-stake-mynt är fortfarande populärt, med stora inflöden sett till cardano (ADA), polkadot (DOT) och XRP på 5,2 miljoner dollar, 3,8 miljoner dollar respektive 4,5 miljoner dollar. Dessa inflöden ekar känslorna från cardano-grundaren Charles Hoskinson, som tror att kryptoindustrin har frikopplat från bitcoin (BTC).

Den växande populariteten och rörelsen mot bevis på insatsmynt har intensifierats efter att Elon Musk väckte oro över miljöpåverkan för bitcoinbrytning, förra månaden. Specifikt är han bekymrad över den ökande användningen av fossila bränslen, särskilt kol. Medan noten anger fördelarna med kryptovalutor, uppgav Musk att det inte borde kosta miljön.

Det fanns goda nyheter för branschen, eftersom investerare lade till positioner, med nettoinflöde till digitala tillgångar på 74 miljoner dollar, förra veckan. De föregående veckornas volatilitet hade resulterat i två veckor på 151 miljoner dollar i utflöden. Dessutom förblir utflödena som ses denna vecka främst på bitcoinprodukter. Medan inflödet av bitcoininvesteringar fortsätter att vara positivt under 2021 till 4,4 miljarder dollar, har de förlorat 246 miljoner dollar under de senaste tre veckorna.

Inflödet och utflödet av investeringar till digitala tillgångar indikerar tydligen investerarnas känsla och förtroende för marknaden. Förtroendet för ethereum visar det tydliga steget mot mer miljövänliga digitala tillgångar på baksidan av bitcoins miljöfrågor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link