Populär handlare kallar Biden ordförandeskap ’en stor negativ faktor för Bitcoin’

Nyvalde USA: s president Joe Biden har bara varit i sitt kontor i flera månader. Presidenten gör dock omfattande förändringar över hela linjen som kan påverka bitcoin och kryptovalutor.

President Biden kommer att införa nya lagar om kapitalvinstskatter som övervägande påverkar de rika. De föreslagna skattelagarna är till för att gynna befolkningen genom finansieringsprogram utan att skada ekonomin.

Den föreslagna skattesatsen kan gå så högt som 43,4%. Nyheten verkar ha påverkat kryptovalutamarknaden negativt, eftersom bitcoin tumlade till nya månadsnivåer.

Den populära finansmarknadshandlaren Peter Brandt uttalade sig om de senaste skatteplanerna, spekulerar att de skulle kunna påverka bitcoin negativt. Brandt uttalade ”Framåt. Bidens ordförandeskap kan bli en stor negativ faktor för Bitcoin. Stort BTC-utbud kommer att komma på marknaden för att komma inför kapitalvinstskatter som kommer att överstiga 55% i vissa amerikanska stater ”.

Brandt uppgav vidare att hans åsikt inte betydde att han var långsiktig baiss på bitcoin. Ytterligare hänvisar till sig själv som en ”Bitcoin bull Libertarian”.

Biden skatteförslag ser bitcoin glida

Den senaste utvecklingen kan se att de rika beskattas tungt i framtiden. Nyheten tycktes sammanfalla med att bitcoin föll över 15% under veckan. Bitcoin gled från strax under $ 60.000 på måndag, ner till under $ 50.000 på söndag.

VD för Kraken exchange, Jesse Powell kommenterade också den senaste utvecklingen. Att fråga sin twitter om att flytta till Austin i Texas skulle vara en bra idé. En del feedback rekommenderade Puerto Rico, med Powell anger “Även högt på listan. Kan vara den enda flykten från Biden-planen för capvinster ”.

Biden har godkänt flera stora stimuluspaket, där man ser att stimuluskontroller betalas ut till amerikanska medborgare. Tidigare ansågs det som ett hausseartat scenario för kryptovalutamarknaden. Det verkar dock som om de senaste skatteeffekterna kan skada den framtida tillväxten på kryptomarknaden.

USA: s president diskuterar också tidigt om regleringen av marknaden. Med den nyvalda ordföranden i Securities and Exchange Commission (SEC) i Gary Gensler.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link