Polygon, Polkadot och ICP faller 10% när Altcoins tar ett prisslag

Polkadot, Kedjelänk, Polygon och ICP alla tog förluster på eller nära 10% över natten som globala krypto marknaden förlorade 4,6% av sitt börsvärde på 24 timmar.

ICP tog den största hit enligt dataaggregat Nomics. Dfinitys ambitiösa projekt, The blockchain baserad ”Internet Computer” som hoppas kunna konkurrera med 370 miljarder dollar cloud computing industrin, har varit i fritt fall sedan lanseringen. Det sjönk i värde ytterligare 15% över natten och handlades till 56,64 $ i skrivande stund.

Det är långt ifrån dess tidigare (och mycket korta) rekordhöga $ 700 på lanseringsdagen.

Polygondykar

Andra förluster i de 20 bästa kryptovalutorna genom marknadsvärde var mindre allvarliga, men inte mindre uttalade. Polygon (MATIC) sjönk med 10% för att handla till $ 1,2. Dåliga nyheter för Mark Cuban-backade indiska kryptostart, som har arbetat med att skala snabbare än Ethereum.

Ethereum, den näst största blockchain efter Bitcoin, bearbetar över 1,1 miljoner transaktioner en dag. Det är långt borta från centraliserade alternativ som inte är krypto, som Visas betalningsnätverk hanterar 150 miljoner transaktioner per dag. Ethereums skalbarhetsflaskhals har inspirerat några få projekt hoppas kunna lösa problemet. Polygon och Cardano är två av de mest kända blockchains som försöker slå Ethereum i sitt eget spel.

Förra månaden lade Google till Polygon BigQuery-tjänst, vilket möjliggör för användare att få tillgång till detaljerad analys relaterad till nätverket. För två dagar sedan meddelade Polygon att det tillsammans med DeFi protokoll 0x, det är spenderar 10,5 miljoner dollar för att få användare till Polygon-nätverket. 0xs egen infödda token tog också en hit idag. Det sjunker med 7% för att handla till 86 cent.

Slutligen, priserna på Kedjelänk och Polkadot båda sjönk med 9% under det senaste dygnet. Chainlink handlas för närvarande till $ 21,05 medan Polkadot är på $ 20,59. Gårdagens nyheter att Polkadot planerar att bygga ’kedjebryggor’för ökad interoperabilitet mellan blockkedjor har gjort lite för att bromsa dagens nedgång.

De två ledande kryptovalutorna, Bitcoin och Ethereum, har en position av relativ komfort idag. Bitcoin föll nästan 5% över natten för att nå $ 35,6 000, medan Ethereum sjönk med blygsamma 3% och landade på 2 390 dollar.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link