Polygon och Aleph.im går samman för att ge extra säkerhet för NFT och dApp

Det cross-blockchain-decentraliserande lagrings- och datanätverket Aleph.im har ingått ett nytt partnerskap med Polygon. Deras integration med Ethereum (ETH) -skalningsprojektet hoppas kunna ge extra säkerhet och beständighet för icke-fungibla tokens (NFT), marknadsplatser och decentraliserade appar (dApps) som körs på Polygon.

Detta partnerskap kommer enligt uppgift att lösa områden med sårbarhet som NFT-marknadsplatser kan öppna sig för med centraliserade alternativ.

“Frågan är att NFT-marknadsplatser kan välja centraliserade alternativ för datahantering, som är snabbare att distribuera som AWS eller Google”, säger Jonathan Schemoul, VD för Aleph.im. “Även om detta är ett billigt och effektivt alternativ, skapar det ofta centrala punkter för misslyckanden eller sårbarheter för attacker”.

Aleph.im erbjuder redan decentraliserade lagringslösningar för filer och data av alla slag. Inklusive NFT: er, för vilka nätverkets backup-dApp skapar en unik ögonblicksbild av all bifogad data. Den ögonblicksbilden fästs sedan mer än 50 gånger på varje kärnkanalnod i nätverket.

Detta lägger till ett extra lager av säkerhet för NFT, som felaktigt tros vara decentraliserade som standard. Medan NFT-köpet myntar en kryptografisk signatur eller token, kan bilden eller videon som är associerad med den NFT fortfarande saknas eller ändras. Ledande många skapare för att utnyttja InterPlanetary File System (IPFS), en väg som Aleph.im också har tagit. När säkerhetskopian dApp skapar sin unika ögonblicksbild säkerhetskopieras den på IPFS.

Polygons roll

Med NFT: s växande popularitet blir blockchain-nätverk som Ethereum överbelastade. Under tiden krävs en avancerad och säker infrastruktur för att stödja övergången från webb 2 till en decentraliserad web 3.

Samarbetet med Aleph.im gör det möjligt att utnyttja nätverkets decentraliserade databaser, tillsammans med en decentraliserad identifieringsram. Detta kommer i sin tur att hjälpa sammanlänkade dApps och protokoll att ta bort alla centrala delar av sin stack. Genom att göra det, skapa en helt decentraliserad arkitektur.

Polygon får kubanska investeringar

Det har redan varit en stor vecka hittills för Polygon. Den 26 maj rapporterades att Shark Tank-personligheten och miljardären Mark Cuban hade blivit en investerare i projektet.

Kubanska, en långvarig förespråkare för kryptovaluta som också äger basketbollslaget Dallas Mavericks NBA, avslöjade också planer på att integrera Polygon i Lazy.com. Detta är ett annat företag i Kubans portfölj, en plattform för människor att visa NFT-samlingar.

Sedan detta tillkännagivande har priset på Polygons ursprungliga token MATIC enligt uppgift ökat med 40%. Vid tidpunkten för pressen angav data att priset låg långt över 2,20 dollar. MATIC nådde tidigare en rekordhög reklam den 18 maj.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link