Plan B-pass säljer medborgarskap för skatteparadis till Crypto-investerare

Företaget förmedlar medborgarskap för skatteparadisnationer som inte har realisationsvinster på kryptovalutatillgångar.

För bara 200 000 $ kan du bli medborgare i en av sju jurisdiktioner som inte inför kapitalvinstskatt på innehav av kryptokurrency. Ett företag som heter Plan B Passport, grundat av en tidigare professionell segelbåtracer, erbjuder avancerade kunder möjligheten att göra just det. Enligt en ny rapport från CNBC, förmedlar företaget några hundra pass varje år för kunder som oftast kommer från västländer.

Kunder kan välja en av sju länder för att bli medborgare i Antigua, Barbuda, Dominica, Grenada, Nevis, Portugal, Saint Kitts, Saint Lucia och Vanuatu.

Företagets grundare, Katie Ananina, lägger konceptet bakom Plan B Passport kortfattat. Som investerare var jag tillräckligt smart för att räkna ut att $ 200 i bitcoin kommer att vara värt $ 100.000 någon gång. Jag tror inte att regeringen borde ha 40% av det. ” Hennes lösning? När regeringen kommer runt med handen ut, flytta bara dig själv och dina tillgångar någon annanstans.

Efter en framgångsrik tävlingskarriär fick Ananina, född och uppvuxen i Chelyabinsk Ryssland, ett grönt kort och flyttade till USA 2016. Under månaderna som följde såg hon Rysslands valuta sjunka 50% medan Bitcoin ökade och visste att hon var tvungen att komma in i kryptovärlden. Hon kom till den punkten under sin tid i en makroekonomikurs att hon säger: ”Jag insåg att jag inte var nöjd med hur pengar fungerar.”

Att köpa ett utländskt pass

De flesta av Plan B-passets kunder kommer ursprungligen från USA, Kanada, Storbritannien eller Australien och måste hoppa genom några få ringar innan de kan göra anspråk på medborgarskap. Företaget samarbetar med regeringarna i varje land de erbjuder medborgarskap eller vistelse i genom att använda investeringsprogram.

I huvudsak vill länderna att rika investerare ska tillföra pengar till den lokala ekonomin och för sina ansträngningar tilldelas medborgarskap. Investeringarna är i genomsnitt cirka 150 000 dollar beroende på vilken typ av investering som gjorts. Saint Lucia har till exempel tre vägar till medborgarskap för Pass B-passkunder.

Valet är en donation på 100 000 dollar, ett köp av statsobligationer på 250 000 dollar eller ett köp av fastigheter på 300 000 dollar. Bortsett från det finns det lite pappersarbete att fylla i, vissa statliga avgifter måste betalas tillsammans med $ 20 000 extra för juridiska avgifter. Som Ananina uttrycker det: ”Det är i grunden en donation till ett lands hållbara tillväxtfond.” Länderna följer gärna eftersom det är ett enkelt sätt att få utländska investerare till nationen.

Hittills har Saint Lucia och Saint Kitts varit de två mest populära valen eftersom de är billigare och ansökningsprocessen går mycket snabbare.

En viktig sak att notera om hela processen är att, åtminstone för amerikanska medborgare, bara att ha ett andra pass eller dubbelt medborgarskap inte hindrar dig från att betala skatt till IRS. På grund av detta säger Ananina att de flesta av hennes kunder från USA planerar att avstå från sitt amerikanska medborgarskap.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link