Piers Ridyard, VD för Radix, talar om att bygga ‘DeFi Done Right’

BeinCrypto pratade med Piers Ridyard, VD för Radix, om protokollets nya lösningar på kritiska DeFi-frågor. Layer 1 DeFi-protokollgruppen anser att det är “DeFi gjort rätt.”

Decentraliserad ekonomi (DeFi) har exploderat under de senaste åren. Detta har dock kommit med en egen uppsättning frågor. Dessa inkluderar problem med att säkra kod, tillgänglighet för utvecklare och skalning.

Många försöker hitta lösningar på dessa frågor. De flesta försöker dock bygga från det som redan finns. För Radix handlar det om att föreställa sig DeFi från grunden med den kunskap som redan finns.

För Ridyard handlar Radix arbete inte bara om att ta itu med frågor utan att nå det ultimata målet för ett nytt världsfinansiellt system.

”Vårt uppdrag är i grunden att skapa ett nytt decentraliserat globalt finansiellt system eftersom vi tror att det är först när du kommer till ett system som kan existera utöver det för enskilda enhetskontroller, enskild organisationskontroll, enskild regeringskontroll, att du kan få något som är fri och världsföränderlig. ”

För att uppnå detta fokuserar Radix på tre nyckelfixar. Dessa bygger snabbt men bryter inte saker, gör byggnad givande för alla och ger skalning som fungerar.

Omprövar byggnaden för DeFi

För Ridyard betyder att Radix bygger ett protokoll skräddarsytt för DeFi. Detta inkluderar sitt eget byggnadsspråk, Scripto.

”Ethereum-utvecklare, och alla som använder Solidity, spenderar 90% av sin tid på att säkra sin kod och bara cirka 10% av sin tid på att bygga funktionalitet. Trots det otroliga fokuset på säkerhet ser vi fortfarande 285 miljoner dollar i hack i dag. ”

Ridyard klandrar inte utvecklarna utan snarare verktygen för dessa problem.

“Solidity and the Ethereum Virtual Machine och allt som DeFi bygger på idag byggdes faktiskt inte för ekonomi … Solidity är ett JavaScript-baserat språk, vilket är språket på webben, vilket är bra, men om du drog någon från tekniken team i en bank och sa “Vilket språk vill du bygga din kärninfrastruktur?” Det finns inget sätt de skulle säga Java, säger han.

Ett annat tillvägagångssätt

För att ta itu med det här problemet valde Radix att vända på skriptet, minska tiden på säkerhet och bygga sitt eget språk.

”Så Radix tog ett annat tillvägagångssätt, vi var som om vi låt oss 10 gånger effektiviteten hos utvecklare genom att massivt minska den tid du har att spendera på säkerhet, och det minskar inträdeshindret och det gör det lättare att bygga decentraliserade finansieringsapplikationer, ” han förklarar.

“Vi har fördelen att vi är sena.”

Att bygga ett språk är inte enkelt, och att veta vad som kommer att fungera och vad som inte kommer med eftertanke.

För Ridyard betyder det att han är lite sen till DeFi-rymden att hans team kan se vad misstagen är, prata med människor och ta itu med problemen i det grundläggande skiktet.

Förutom att göra utvecklingen mer tillgänglig förklarar Ridyard vem hans team syftar till att skapa incitamentsmekanismer som hjälper samhällsutveckling.

Eftersom DeFi handlar om öppen källkod är det en utmaning att bestämma belöningar för utvecklare. För samhällsutvecklare, en brist på incitament att bygga de innovativa produkterna, för liten eller ingen avkastning, kanske det inte är mycket poäng att investera den tiden och färdigheterna.

För Radix var det därför nödvändigt att skapa ett belöningsincitament. Så de kom med ritningar.

”När du skriver en ansökan är det första du gör att skriva ritningen för applikationen. Du kan tänka på ritningen som att bygga ett hus. ”

Om en utvecklare vill skapa en ny komponent kan de arbeta utifrån denna ritning vilket gör det snabbare och lättare att bygga. Dessutom belönar protokollet skaparen av ritningen också.

”Så denna idé är bara hur man kan belöna alla som gör det bättre, låta det finnas incitament som ger tillbaka till samhället och hjälper till att stärka samhället ovanpå Radix,” förklarar han.

“Den tredje värdepelaren … är förmågan att skala decentraliserad finansiering linjärt.”

Trots att de har dessa lösningar konstaterar Ridyard att DeFi: s frågor inte är enkla. Detta gäller särskilt när det gäller den stora frågan som alla vill ha svar på – skalbarhet.

“Skalbarhet är aldrig ett enkelt koncept.”

Radix inställning till denna fråga är dubbelt. Den första är att bygga konsensus för att tillåta flera applikationer över skärvor att vara atomiskt komponerbara.

Den andra är deras egen exekveringsmiljö, Radix-motorn, “som istället för att vara Ethereum Virtual Machine är något som kallas en finite state machine”, förklarar han.

”Vad det betyder är istället för att gå, här är en massa logik som du måste upprepa igenom. Det står, det här är staterna, och det här är övergångarna, och du kan bara övergå från detta tillstånd till detta tillstånd och sedan från detta tillstånd till detta tillstånd. ”

Genom denna samförståndsmekanism i kombination med dess effektiva kod syftar Radix till att komma runt de problem som håller DeFi tillbaka, som fördröjningstider och höga gasavgifter.

Utöver tekniska problem

Det är dock inte bara tekniken som behöver förbättras.

”Så många saker inom decentraliserad ekonomi just nu är helt oacceptabla för en genomsnittlig användare, och de kommer alla till användarupplevelse. Så Metamask som användarupplevelse är inte en acceptabel användarupplevelse. Det är inte så att det är dåligt, det är att det är skrämmande. ”

Han förklarar att för nuvarande användare är det nuvarande systemet inte utformat för mindre frekventa interaktioner, vilket gör varje transaktion stressande och osäker eftersom användarna aldrig vänjer sig vid det något difficutl-gränssnittet.

Mycket av detta, Ridayard, tilldelar den nuvarande fasen av DeFi. Han anser att DeFi-utrymmet är “pre-Netscape Navigator”, vilket betyder att det fortfarande är på scenen innan han bryr sig om användarupplevelsen.

“Jag tror att det är det största som håller tillbaka det utanför teknikutmaningarna, det största som håller tillbaka det från mainstream.”

Få folk ombord

Ridyard ser emellertid inte dessa problem som omöjliga att övervinna.

Så här uppstod Radix pedagogiska plattform, GoodFi. Det är ett försök från Radix och dess partners att uppmuntra människor att använda DeFi.

Han jämför DeFi: s resa med antagandet av internet. För att få människor online var du tvungen att övertyga dem om att få verktygen: en dator, en internetlinje och visa dem hur man använder en webbläsare.

Medan vi kan skratta åt hur alla verkar så enkla, skedde utvecklingen från internetosäkerhet till fullvärdig adoption under en anmärkningsvärd tid. Det handlade dock först om att få folk ombord.

”Idag grundas GoodFi kring samma idé. Vi bryr oss inte om hur mycket pengar människor lägger in. Du behöver dem för att få en Web3.0-plånbok, du behöver dem för att få krypto i en Web3.0-plånbok och du behöver dem för att lära sig att sätta den krypten till arbeta i DeFi. ”

Som ett resultat syftar GoodFi till att få 100 miljoner människor till DeFi till 2025.

“Då har vi en riktigt bra chans att göra samma sak med DeFi som hände med internet och höja den totala adresserbara marknaden i rymden, och det är i allas intresse.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link