Pendle samlar in $ 3,7 miljoner för DeFi Future Yield Token Markets

Det går inte en dag utan att en annan decentraliserad finansiering (DeFi) startar stora riskkapitalinvesteringar, och det senaste som gör det är Pendle.

DeFi-start har samlade in 3,7 miljoner dollar i en privat finansieringsrunda ledd av Mechanism Capital.

Andra bidragsgivare inkluderade några av de vanliga misstänkta i DeFi-investeringen. Dessa inkluderar Crypto.com Capital, Hashkey Capital, Spartan Group, imToken, DeFi Alliance, LedgerPrime och ett antal andra.

Som med de flesta DeFi-protokoll kommer det att finnas en inbyggd token som distribueras mellan teamet, investerare, själva ekosystemet och resten går mot likviditetsincitament.

Framtida avkastningstoken

Genom att samarbeta med befintliga DeFi-protokoll, syftar Pendle till att stödja skapandet av en kreditderivatmarknad inom sektorn, i likhet med ränterivat i traditionell finansiering, anges det förklarande blogginlägget.

Protokollet startades med målet att skapa avkastningsmarknader över DeFi-plattformar genom att låta användare separera framtida avkastning från sina basavkastningsbärande tillgångar.

Det kommer att finnas en automatiserad marknadsförare (AMM) för handel med dessa framtida avkastningstoken (XYT), som den hävdar kommer att bilda en ny DeFi-primitiv.

”Att sätta in ett framtida avkastningstoken på en typisk konstant funktion AMM skulle resultera i garanterade förluster för likviditetsleverantörer över tiden. Pendles nya AMM tar hänsyn till denna avskrivning genom att införliva en dynamisk kurva som normaliserar riskexponeringen. ”

En del av mekaniken inspirerades av obligationsremsor, där avkastningen ”avlägsnas” från obligationen och att sälja den remsan byter i huvudsak framtida avkastning mot kontanter. Detta kan tillämpas på alla DeFi-relaterade tillgångar, såsom insättningar av stabila mynt, likviditetsleverantörsmarknader, syntetiska tokens och valvstrategier.

Hedgers kan sälja dessa tokens för att låsa in vinster och få kontanter i förskott. Samtidigt kan handlare köpa dessa tokens för ett kapitaleffektivt sätt att få exponering för fluktuerande räntor:

”Pendle ser ut att bygga nästa lager av DeFi ovanpå alla avkastningstillgångar. AMM: s natur gör det möjligt att skapa avkastningsmarknader för avkastningsbärande smycken.

Protokollet lanserades till Ethereums (ETH) Kovan-testnät den 20 mars, men det fanns ingen indikation på det officiella lanseringsdatumet för mainnet.

DeFi TVL på nya high

Enligt DeFiPulse nådde det totala värdet som låstes i branschen en högsta nivå på 60 miljarder dollar den 16 april. Förenade finanser toppar listan med 11 miljarder låsta, och det finns nu 13 protokoll med över en miljard dollar i säkerhet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link