PBOC beställer programvaruproducenten att stängas av för kryptohandel

En Beijing-baserad programvarutillverkare har stängts av av People’s Bank of China (PBOC) i Peking.

Myndigheterna beordrade Beijing Qudao Cultural Development Co Ltd att avbryta verksamheten, och dess webbplats hade inaktiverats på grund av sitt misstänkta engagemang i kryptovalutahandel. Uttalandet från myndigheterna påminde om att företag inte bör tillhandahålla tjänster för kryptorelaterade företag.

IBC-avstängning

Det här steget är bara det senaste i Kinas motverkan mot kryptovalutautvinning. Bara igår svarade International Blockchain Consulting ”IBC” -gruppen på den kinesiska regeringen. Det gjorde det genom att stänga alla sina Bitcoin- och Ethereum-gruvanläggningar över hela Kina. Stora delar av verksamheten kommer att flytta till Nordamerika och Sydamerika, liksom över hela Europa och Mellanöstern.

IBC grundades 2014 och spänner över 40 länder och erbjuder blockchain-rådgivning om allt från ICO-stöd till institutionell utbildning. Gruppen har över 1 500 anställda och har arbetat med nystartade företag och etablerade aktörer. Under de senaste sju åren har det också rådfrågat regeringar och institutioner. Dess förlust representerar ytterligare ett allvarligt slag mot gruvindustrin i Kina.

Kinesisk kryptoåtgärd

Det här är bara de senaste stegen i Kinas övergripande kraft mot kryptovalutor. I mitten av maj begärde regeringen officiellt att banker och betalningsleverantörer skulle sluta erbjuda sina tjänster till kryptorelaterade företag. Denna PBOC upprepade detta med flera toppbanker och Alipay just förra veckan.

Under tiden har kinesiska myndigheter också tagit upp sin fråga om kryptovaluta gruvdrift. Strax före tillkännagivandet uppskattades det att 65% av världens hatprocent drivs från Kina. Ett gruvföretag argumenterar för sin ekonomiska effektivitet, använder överflödig energi och tillhandahåller jobb för arbetare.

Statliga myndigheter har dock redan börjat stänga några av de mest produktiva gruvregionerna i landet. Nu har denna övergrepp utlöst en massutflyttning av krypto gruvarbetare, som vissa till och med startar i Texas.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link