PayPal och visum bland investerare i Blockchain Capitals $ 300 miljoner fond

Blockchain Capital har meddelat stängningen av sin venture-fond på 300 miljoner dollar med hjälp av bland annat PayPal och Visa.

Blockchain Capital är det första riskkapitalföretaget som skapades med avsikten att fokusera på blockchain-teknik och kryptovalutalandskapet. Fonden som stängdes var Blockchain Capital V, LP efter att ha träffat det hårda locket på 300 miljoner dollar. Tillkännagivandet gjordes på måndagen att PayPal och Visa, tillsammans med pensionsfonder och universitetsbidrag, var de största investerarna i Blockchain Capitals femte riskkapitalfond.

Ytterligare medel kom från enskilda investerare och familjekontor globalt. Som det för närvarande ser ut har riskkapitalföretaget investerat i dussintals nystartade företag som inkluderar Coinbase, Opensea, Kraken, Anchorage och Nexus Mutual, för att nämna några.

Sedan starten i oktober förra året har betalningsföretaget gett kunderna chansen att investera i kryptos via inkorporering med PayPal Wallet. I mars tillät det olika handlare att acceptera krypto som betalning för varor och tjänster. Det förvärvade också kryptoförvaringsföretaget Curv.

Det tillkännagavs också denna vecka att PayPal Ventures har gjort ytterligare investeringar i TRM Labs som tillhandahåller blockchain-kriminalteknik och bedrägeritjänster. Visa hade också en hektisk vecka, inte bara att investera i Anchorage utan också samarbeta med företaget för vårdtjänster.

Företag som samarbetar för ömsesidig tillväxt

Enligt Jose Fernandez da Ponte, Vice President och General Manager för blockchain och crypto på PayPal, har företaget åtagit sig att göra digitala valutor mer tillgängliga och säkra. ”Genom att investera i Blockchain Capitals nya fond kan vi engagera oss med entreprenörer som driver framtiden för den decentraliserade ekonomin och den nya vågen av finansiella tjänster.”

Under tiden uppgav Vasant Prabhu, Visa Inc. CRO, att ”Genom vårt förhållande till Blockchain Capital fördjupar vi våra ansträngningar för att forma och stödja den roll som digitala valutor spelar i framtiden.”

Visa och PayPal kommer tillsammans med andra utvalda investerare i Fund V att delta i Blockchain Capitals så kallade ”strategiska partnerskapsprogram.” Blockchain Capital planerar att de resulterande partnerskapen ska lägga grunden för att skapa värde för företag och nystartade företag.

Pressmeddelandet avslutas med nyheter om Blockchain Capitals nyligen befordrade partner, Aleks Larsen. Bara 26 år gammal speglar flytten värdena i den större kryptoindustrin som är fokuserad på meriter och talanger oavsett ålder eller bakgrund, enligt Brad Stephens, chefspartner för Blockchain Capital.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link