PayPal-intäkter förstärkt av ’Crypto-insatser’

[ad_1]

PayPal släppte sitt första kvartalsresultat den 5 maj, vilket förstärktes av företagets ”kryptoinsatser”, enligt VD Dan Schulman.

Enligt resultatrapporten uppgick nettoomsättningen till 6,03 miljarder dollar, en ökning med 29% jämfört med föregående år. Rörelseresultatet ökade med 162% till 1,04 miljarder dollar. Under tiden steg nettovinsten med häpnadsväckande 1 206% från 84 miljoner dollar 2020 till 1,1 miljarder dollar under första kvartalet 2021. I går steg PayPals aktier 5,5% uppenbarligen på grund av det förväntade resultatet.

Dessa ökade intäkter var resultatet av en samlad övergång till digitala betalningar på grund av den globala koronaviruspandemin. PayPals senaste antagande av kryptotjänster stärkte också intäkterna.

VD: s bedömning

VD Dan Schulman förklarade kryptovalutor vara en viktig tillväxtmotor för företaget under intäktssamtalet.

”Vi har en enorm mängd riktigt bra resultat pågår taktiskt med våra kryptoinsatser”, sa Schulman. Han tillade att hälften av kryptoanvändarna öppnar sin PayPal-app dagligen, vilket tyder på att det har ökat engagemanget för användarna. Detta lyfte fram hans påstående att PayPals antagande av digitala tillgångar ”har blivit allmänt omfamnade”.

VD uppgav också att betalningsleverantören har omfattande planer för ytterligare kryptointegration. Med hänvisning till produktiva samtal med ”centralbanker, tillsynsmyndigheter och statliga tjänstemän runt om i världen” betonade han att planerna skulle genomföras ”i partnerskap med regeringar och i enlighet med lokala, nationella och globala regelverk.”

Tillsammans med kryptovalutor noterade Schulman att centralbankens digitala valutor skulle ”spela en kritisk roll för att forma en mer inkluderande återhämtning och ett mer rättvist finansiellt system.” Han tror också att ”den nuvarande tekniska grunden för vårt finansiella system kommer att uppgraderas avsevärt under de kommande åren.” Han hade gjort ett liknande uttalande i en tidigare intervju.

PayPal tillkännagav också planer på att lansera en ”nästa generations digitala plånbok” senare i år. Schulman beskrev det som en ”allt-i-ett, personlig app [that] kommer att erbjuda allt mer anpassade och unika shopping-, finansiella tjänster och betalningsupplevelser. ”

PayPal: s crypto-antagande

PayPal gjorde ett stort tryck på krypto under de senaste sex månaderna. Förra månaden lanserades ”Checkout with Crypto.” Detta gör det möjligt för PayPals amerikanska kunder att göra betalningar med bitcoin (BTC), eter (ETH), bitcoin cash (BCH) och litecoin (LTC).

Dessutom lanserade PayPals mobilapp App Venmo också ”Crypto on Venmo.” Detta låter sina användare köpa, sälja och hålla krypto i applikationen. Slutligen meddelade Coinbase att dess användare kunde göra betalningar på börsen via PayPal.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link