PayPal CEO: Financial System kommer att förändras mer om fem år än tidigare 20

[ad_1]

PayPal-VD Dan Schulman säger att koronaviruspandemin började drastiskt påskynda utvecklingen av digitala betalningar.

Schulman betonade att digitala betalningar inte har avancerat bara med hjälp av onlinehandel. Även om detta verkligen har stärkts av COVID-19-pandemin, har även shopping i butiker blivit alltmer digitaliserad. ”Ingen ville röra kontanter”, sade Schulman, ”och det ledde till en stor ökning av användningen av digitala formulär.”

Följaktligen räknar PayPal-koncernchefen med att ”tio år framöver kommer du att se en enorm nedgång i kontantanvändningen. ”Han förutspår att till och med kortanvändning kommer att missgynnas och de flesta betalningar kommer att göras på telefoner via“ sex till tio superappar. ” När detta händer förväntar sig Schulman att centralbankerna kommer att behöva ompröva penningpolitiken.

”Under de kommande fem till tio åren kommer du att se mer förändring i det finansiella systemet än vad du har gjort under de senaste 10 till 20 åren”, profeterade Schulman.

Schulman om CBDC

Eftersom det finansiella systemet kommer att utvecklas så radikalt tror Schulman att det kommer att behöva centralbanker att utfärda digitala valutor. Han säger att de kan använda distribuerad huvudteknik, ”men de digitaliserar i princip en fiat-valuta.” Till exempel i USA skulle en digital dollar få fullt stöd av den amerikanska regeringen.

För Schulman kan denna digitalisering göra det möjligt för Fed att finansiera andra institutioner förutom banker, till och med potentiellt PayPal. ”Du skulle inte behöva skicka ut stimuluscheckar i posten”, säger Schulman, “bara gå direkt in i sin digitala plånbok genom en digital valuta, omedelbar åtkomst, utan kostnad och friktion.

Antagande av digital valuta

Ytterligare antagande av digitala valutor skulle sannolikt vara en välsignelse för PayPal. Förutom att ha sett en ökad användning på grund av pandemin har företaget också hjälpt till att popularisera användningen av kryptovalutor.

PayPal VD medgav att företaget hade undersökt kryptovalutor under de senaste sex åren. Under den perioden tänkte han på dem mer som tillgångar än valuta. De var också för flyktiga för att fungera som valuta, säger han. Schulman hävdar att kryptovalutor måste förstås bättre för att samarbeta med tillsynsmyndigheter innan de släpps och produkter.

Det var bara för några veckor sedan att PayPal släppte ”Checkout with Crypto.” Detta gjorde det möjligt för amerikanska kunder att göra betalningar med bitcoin (BTC), eter (ETH), Bitcoin Cash (BCH) och Litecoin (LTC). Bara förra veckan lanserade PayPals Venmo-betalningsapp ”Crypto on Venmo.” Användare kan nu köpa, sälja och hålla kryptovalutor i sin Venmo-app.

”Efterfrågan på kryptosidan har multiplicerats med vad vi ursprungligen förväntade oss”, sa Schulman. ”Det finns mycket spänning.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link