Payment Tech Company Powering Cash App Payments Files IPO

Betalteknologiföretaget Marqueta har lämnat sitt börsintroduktion (IPO) under en årlig omsättningstillväxt på 123% under första kvartalet.

Enligt rapporter meddelade Marqueta sin avsikt att offentliggöras den 14 maj. Tillsammans med det faktum att dess omsättningstillväxt har stigit till 108 miljoner dollar. Den rapporterade också att dess nettoförlust hade krympt från 14,5 miljoner dollar som registrerades 2020 till 12,8 miljoner dollar.

Företaget, som grundades 2010, handlar om betalningsteknik. Inklusive det som driver den populära Cash-appen för peer-to-peer-betalningar. Dessutom ligger det också bakom teknologin som driver Squares betalkort för småföretagare. Mot bakgrund av Q1 2021-rapporten står Square för 73% av Marquetas nettoomsättning, en ökning med 3% från 2020.

På den privata marknaden värderar handeln för närvarande Marqueta cirka 16 miljarder dollar. Det värdet baseras på de 484,4 miljoner aktierna (både klass A och B) som anges i företagets prospekt för investerare.

Marquetas teknik är utformad för att upptäcka potentiellt bedrägliga transaktioner och säkerställa en korrekt dirigering av kundpengar. Senast, de tillkännagav ett partnerskap med den finansiella pionjären Swissquote, Schweiz ledande bank inom online-handelstjänster, inklusive krypto. Enligt fintech-företagets officiella Twitter kommer de att driva en ”allt-i-ett-app som kommer att ansluta bank och handel via ett virtuellt kort.”

Positiva saker för Cash App

Marquetas betalningsteknik driver Squares Cash App, som rapporterade ett totalt kvartalsresultat på 964 miljoner dollar tidigare denna månad. I ett brev som utfärdades till aktieägarna noterade appen en tillväxt på 79%, från de 539 miljoner dollar den rapporterade i vinst den här gången förra året.

Rapporten avslöjade också Bitcoin (BTC) intäkter på 75 miljoner dollar. Enligt rapporter innebär intäkterna på 964 miljoner dollar för första kvartalet att Square sålde BTC för 1 miljard dollar i det kvartalet.

Square chefer kom ut till stöd för BTC den här veckan, inklusive deras grundare och Chief Financial Officer. Amrita Ahuja, CFO för Square, meddelade på hennes Twitter att det inte skulle bli några förändringar i företagets BTC-strategi.

”Vi är djupt engagerade i detta samhälle, inklusive att arbeta för en grönare framtid genom vårt Bitcoin Clean Energy Initiative.”

Jack Dorsey, grundare av både Square och Twitter, och länge anhängare av BTC, svarade till CFO genom att säga:

”Bitcoin förändrar allt till det bättre. Och vi kommer alltid att arbeta för att göra bitcoin bättre. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link