Partnerskap Push Mainstream Cryptocurrency Payment Adoption

Lanseringen av ett kreditkort som erbjuder kryptobelöningar av Mastercard är bara ett av många senaste samarbeten mellan traditionell ekonomi och kryptovaluta. Dessa samarbeten hjälper till att driva kryptobetalningar till mainstream.

Kampen för kryptoaccept har länge hänvisat till tanken att dessa valutor måste bli användbara i dagliga transaktioner. Eftersom människor kan betala enkelt med krypto på samma sätt som de kan med fiat, desto mer sannolikt är de att interagera och förstå vad dessa mynt handlar om.

Men vissa i kryptosamhället anser att dessa relationer med traditionell ekonomi inte talar om kryptovalutornas inneboende uppdrag och transparent, decentraliserad blockchain-teknik.

Även om detta möjligen är ett problem, har samarbeten hittills gett fler användningsfall för kryptovalutor än någonsin varit tillgängliga.

Partnerskap leder vägen för krypto

I flera år har kryptovalutor kämpat för att få acceptans från traditionella finansinstitut. Stora aktörer ansåg att den växande finanssektorn var för riskfylld och flyktig för att lägga sin vikt.

Som ett resultat förblev krypto- och blockchain-communityn liten som ett nischintresse snarare än ett livskraftigt alternativ till fiatvalutor.

Den senaste tjuren som drivs av bitcoin (BTC) har medfört ett tankeskift från traditionella finansinstitut. Flera företag, särskilt i betalningar, har kommit ut till stöd för krypto. De har utökat sina kryptobetalningsförmågor och talat om framtida utveckling för att ta detta ännu längre.

Det senaste tillkännagivandet kom från Mastercard. Det lanserade det första kryptobelöningskortet någonsin med kryptobörsen Gemini. Användare av kortet kan tjäna upp till 3% i bitcoin eller andra kryptovalutor på sina inköp.

Detta samarbete mellan två så stora aktörer inom sina respektive områden är ett genombrott för båda sektorerna. Sheraz Ahmed, Managing Partner för STORM Partners förklarar:

“Partnerskap med traditionella betalningsprocessorer driver ytterligare antagandet av kryptovaluta och omformar framtiden för betalningar.”

“Lanseringen av ett kryptobelöningskreditkort av Gemini och MasterCard kommer att överbrygga klyftan mellan krypto och konventionella betalningsnätverk”, säger han.

Ökad exponering innebär fler användningsfall

Mastercard är bara en av många traditionella finansiella aktörer som engagerar sig i kryptovalutor. I mars meddelade dess opposition, Visa, att man skulle börja avveckla transaktioner med USD Coin (USDC) på Ethereum (ETH).

Förutom att gynna dem som redan har kryptovalutor, ger dessa åtgärder fler skäl för andra att gå med och börja använda olika mynt.

”I en av branschens största nyheter förra året meddelade PayPal integrationen av kryptovalutor. Detta bidrog till att öka exponeringen, eftersom miljontals aktiva användare och handlare kunde köpa, sälja, hålla och göra inköp med krypto, säger Ahmed.

Medan många kanske inte förstår hur kryptovalutor fungerar, använder miljontals människor PayPal för att göra transaktioner dagligen. Den här typen av integration kan hjälpa till att begränsa ambivalensen hos vissa som ser kryptovalutor som en förvirrande enhet.

“Beslutet och dess motsvarande inverkan visar traditionella betalningsprocessers inflytande på antagandet av kryptovaluta,” kommenterade Ahmed.

Fler företag accepterar kryptobetalningar

Medan betalningsnätverk gör det enklare att betala med krypto över hela linjen, hjälper också ökad acceptans av kryptovalutor av företag. År 2021 har hittills stora namn meddelat att de accepterar kryptovaluta som betalning för sina produkter.

Elon Musk gjorde vågor när han meddelade att Tesla skulle acceptera bitcoin som betalning. Användare skulle helt enkelt kunna klicka på “betala i bitcoin.”

Senast sa det samarbetsvilliga företaget WeWork att det skulle börja acceptera betalning i kryptovalutor via BitPay.

Vad som är intressant med dessa två företag och några andra som har gjort dessa uttalanden är att de säger att de kommer att behålla dessa betalningar i kryptovaluta på sina böcker.

Detta ger ytterligare stöd, eftersom de inte bara tillåter kryptovalutor som en transaktionsmekanism innan de konverteras till fiat. Denna typ av vouch för krypto har sett mer under den senaste tidens uptick till stöd.

Den långa vägen till vanlig adoption

Exakt hur lång tid det tar för kryptovalutor att officiellt bryta sig in i mainstream är svårt att avgöra. Medan institutionellt engagemang är ett stort steg, måste flera faktorer tas upp innan människor kan betala sin hyra, eller till och med skatt, med kryptovalutor.

Det är dock inte längre en fråga om detta kommer att ske utan snarare när det kommer att hända. Som PayPals VD, Dan Schulman, sa: ”Digitala valutor kommer att komma in i mainstream. Tiden är inne.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link