Paraguay kongressledamot presenterar lagförslaget nästa vecka

En medlem av den paraguayanska kongressen har meddelat att de kommer att lägga fram en proposition som reglerar krypto de närmaste dagarna.

Carlos Antonio Rejala Helman, medlem av Hagamospartiet, utfärdat en tweet den 9 juni, där han sade:

”Jag är här för att förena Paraguay, det är därför vi beslutade med senator Fernando Silva Facetti att presentera räkningen bitcoin onsdagen den 14 juli! Håll dig uppdaterad eftersom det kommer att bli en mega överraskning för Paraguay och världen. Något GIANT kommer. ”

Lagstiftning enligt schema

Rejala hävdade tidigare att han skulle införa kryptovalutalagstiftning i juli i tidigare tweets. Ett sådant påstående inträffade efter att Grupo Cinco, ett av Paraguays största underhållningsföretag, meddelade att de skulle börja acceptera betalningar i BTC och andra kryptovalutor från och med juli.

Kongressledamoten upphetsade kryptorummet i juni när han antydde ett projekt mellan Paraguay, bitcoin (BTC) och PayPal.

Detta kom ungefär samtidigt som El Salvadors president Nayib Bukele förklarade att han skulle göra BTC till lagligt betalningsmedel i sitt land, vilket ledde en del till att spekulera i att Paraguay tänkte följa efter. Den salvadoranska kongressen godkände president Bukeles lagförslag med 62 röster för av 84. El Salvador blev följaktligen det första landet i världen som formellt antog BTC som lagligt betalningsmedel.

Rejala klargjorde sedan att hans planer avser reglering av kryptovaluta i Paraguay. Han berättade för Reuters: “Det är en räkning av digitala tillgångar och den skiljer sig från El Salvador eftersom de tar det som en laglig valuta och i Paraguay blir det omöjligt att göra något sådant.”

Knölar i vägen för El Salvador

När Paraguay förbereder sig för att fortsätta med sina kryptoplaner visar rapporter att andra latinamerikanska länder har liknande avsikter. Panama, Mexiko, Brasilien och Argentina bland dem.

El Salvadors BTC-antagande har dock knappast varit en lätt resa hittills. Sedan kongressen antog lagförslaget har president Bukele och hans regering mött motstånd från dess folk, andra politiska partier och finansiella myndigheter. En nyligen genomförd undersökning av 1 233 salvadoraner visade att BTC inte är populärt i landet.

Dessutom ledde oppositionspartiets medlem Jaime Guevara en medborgargrupp när han väckte en rättegång mot El Salvador själv för antagandet av BTC. Guevara kallade beslutet okonstitutionellt; andra medborgare sa att det inte finns någon rättslig grund för att göra BTC till lagligt betalningsmedel.

El Salvador är fortfarande inte utan sina anhängare. Den 3 juli avslöjade rapporter att Blockstream hade inlett samtal med den salvadoranska regeringen om en blockchain-obligation. Den digitala obligationen skulle vara denominerad mot den amerikanska dollarn. Tjänstemän i El Salvador hade enligt uppgift uttryckt intresse. Men vid tidpunkten för pressen måste de fortfarande fatta ett slutgiltigt beslut.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link