Panther Protocol släpper vitbok för DeFi Privacy Solution


Panther, ett integritetsbevarande protokoll för digitala tillgångar med fokus på DeFi, har släppt sin omfattande vitbok den 16 juni 2021.

Panther Protocol bildades 2020 av ledande entreprenörer och teknologer, Oliver Gale (CEO) och Anish Mohammed (CTO), och positionerar sig som ett decentraliserat integritetsmetaprotokoll som möjliggör konfidentiella, betrodda transaktioner och interoperabilitet i DeFi.

I sin whitepaper distribuerar projektet deras innovativa tänkande kring integritet i kedjan och föreslår en helhetssyn som utnyttjar Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge (zkSNARK) och en spelteoretisk modell för prissättning av integritet.

Kärnan i deras integritetslösning är vad de kallar zAssets, en ny, helt säkerställd, sekretessförbättrande tillgångsklass. Användare deponerar digitala tillgångar som BTC, ETH och USDT i Panther Vaults och kan använda sina nyligen präglade zAssets (zBTC, zETH, zUSDT) över DeFi.

Dokumentet täcker uppfattningar om integritet, lyfter fram vikten av integritet i kedjan och dissekerar integritets- och efterlevnadsdilemmaet och föreslår att integritet och efterlevnad verkligen kan existera. Papperet täcker också ekonomins integritet och visar byggstenarna för att möjliggöra sekretessbevarande i DeFi, samt implementeringsalternativ.

Slutligen beskriver vitboken protokollets arkitektur, med aktörerna i nätverket och dess komponenter, designmål och principer och projektets färdplan.

Några av de mest intressanta punkterna är beskrivningen av prägling och förbränning av zAssets, deras intressanta syn på integritetsbrytning (som belönar nätverksdeltagare som startar upp protokollet ur ett anonymitetsperspektiv).

Tankarna bakom deras integritetscentrerade plånbok och Panther DAO, som försöker få samhällsanpassning genom kvadratisk omröstning. Diagrammen är välgjorda, lätta att förstå och ger en tydlig bild av vad som föreslås.

En annan innovativ funktion hos Panther som beskrivs i vitboken är hur den hanterar avslöjanden.

Panther ger användarna en anpassningsbar nivå av integritet på transaktionsnivå, vilket ger slutanvändare fullständig kontroll över deras integritetsinställningar. Samtidigt som Panther också kan bli framtidssäker ur en synvinkel för efterlevnad.

De viktigaste målen för protokollet är uttryckliga:

  1. att ge ett säkert, privat transaktionsekosystem med en överlägsen användarupplevelse,
  2. för att upprätthålla komposibilitet med decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi)
  3. för att säkerställa integritet som stöds av en spelteoretisk modell,
  4. att upprätta verifierbara förtroendeförhållanden mellan deltagarna,
  5. att utveckla en ny prisupptäckningsmekanism för integritet.

VD Oliver Gale, som också är en pionjär inom CBDC, kommenterade: ”Vi tror att Panther kan erbjuda detaljhandels- och institutionella användare den perfekta mellanvägen mellan integritet och efterlevnad. Om vi ​​avancerar samhället till en nivå där överensstämmelse verifieras genom nollkännedom, kommer Panther att ha bidragit till att lösa en av de största utmaningarna kring integritet, samtidigt som vi skyddar användarna från utsikterna till en dystopisk övervakningsekonomi. Det yttersta målet med protokollet är att ge användarna frihet och suveränitet. ”

Panther tillkännagav nyligen framgångsrikt att samla in 8 miljoner dollar i privata rundor för sin interoperabla integritetslösning för DeFi. Fonderna samlades in från mer än 140 investerare som visade bredden och intresset för projektet och en samhällsstyrd strategi för insamling.

CTO Dr. Anish Mohammed, som också är känd för sina över 20 år inom säkerhet och kryptografi, för att vara en tidig rådgivare till Ripple, en Ethereum orange granskare och för sitt arbete i flera projekt som Ocean och Boson, kompletterade: ” En av de transformativa teknologier som har utvecklats under de senaste 30 åren är bevis på noll kunskap, som gör att du kan bevisa att du talar sanningen utan att avslöja underliggande data eller hemlighet. Det är spännande att kunna använda den här kraftfulla tekniken i vårt projekt. Det här är en spelväxlare. ”

Läs mer i vitboken om du vill veta mer.

Om Panther Protocol

Panther Protocol är ett heltäckande integritetsprotokoll för DeFi. Panther förser DeFi-användare med helt säkerhetsförbättrade digitala tillgångar som utnyttjar kryptoekonomiska incitament och zkSNARKs-teknik.

Användare kan skapa noll-kunskap zAssets genom att deponera digitala tillgångar från alla blockchain i Panther-valv. zAssets kommer att bli en ständigt växande tillgångsklass för användare som vill ha sina transaktioner och strategier som de alltid borde ha varit: privata.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link