Pantera förblir bullish på BTC trots miljömässiga, kriminella problem

Även om Panteras VD Dan Morehead sa att Tesla tappar bitcoin (BTC) betalningar kan ha ”viss inverkan”, är han fortfarande hausse på den ledande kryptovalutan.

Bloomberg frågade Morehead om Teslas beslut att släppa betalningar i bitcoin av miljöskäl berörde honom.

”Det finns en punkt att tänka på hur förnybara resurserna är som används för att bearbeta transaktioner på Bitcoin-varumärket blockchain”, sa Morehead. ”Men det är mycket viktigt att komma ihåg Bitcoins enda av de många blockkedjorna.”

Morehead fortsatte att 60% av kryptovalutorna för närvarande inte använder någon el, eller kommer att byta till mekanismer som inte kommer att använda el. Han nämnde att miljö-, social- och företagsstyrning (ESG) nyligen hade blivit ett ”intressant ämne”.

Trots att man tillade att det kan ha ”viss inverkan” betyder andra myntas relativa hållbarhet ”det borde inte vara ett stort problem för branschen som helhet.” Han tillade också att Tesla är kvar på bitcoin och behåller det för transaktioner när det övergår till en mer hållbar energikälla.

Cryptos olagliga användning

Mot bakgrund av att Binance enligt uppgift kommer att undersökas av amerikanska myndigheter, frågades Morehead vad som skulle hända om de slog till mot kryptovalutor.

”Brottslingar begår brott,” svarade han. ”De har gjort det länge innan krypto kom och de har använt krypto lite, lite för brott.” Morehead påpekade att den offentliga storleksaspekten av alla kryptovalutor ”är en fruktansvärd funktion för att begå brott.”

Panteras VD betonade att mycket mer brottslighet underlättas genom kontanter och mer traditionella ekonomiska vägar. Med hänvisning till sin erfarenhet som ordförande för europeisk kryptobörs Bitstamp tillade han att kryptobörser är under mycket mer kontroll än vanliga banker.

”Om regeringar i dag måste godkänna antingen bitcoin eller kontanter, finns det ingen chans att de skulle godkänna kontanter”, sade han. ”Kontanter är mega skissartade, krypto är mycket bättre.”

Tidigare tillförordnad chef för US Central Intelligence Agency, Michael Morell, upprepade dessa anmärkningar i en oberoende tidning. Morell kom till två viktiga slutsatser i studien. Den första var att oro över användningen av bitcoin i olaglig finansiering är överdrivet betydligt. Den andra var att blockchain-analys är ett mycket effektivt verktyg för att samla in intelligens för att bekämpa brott.

Långt på bitcoin

Trots den negativa publiciteten för dessa två senaste händelser förblir Morehead hausse på bitcoin och ser det senaste doppet som en köpmöjlighet. ”Bitcoin ligger fortfarande långt under den tioåriga trenden för sammansatt tillväxt”, sa han. ”Så det är inte som att vi är i dyra territorier eller att det är en bubbla.”

Det faktum att stora Wall Street-företag nu köper bitcoin bidrog till hans berättelse. I ett brev till investerare i april 2020 förutspådde Pantera att bitcoin skulle slå $ 115 000 i augusti 2021. Morehead tror att det fortfarande är på rätt väg att nå den milstolpen, och tror att bitcoin kan fördubblas under nästa halvår. ”Det här är en störning under flera decennier”, avslutade han. ”Jag tror att vi har en lång väg att gå här.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.



Source link