PancakeSwap DeFi Governance Manipulated by Single Whale Rösta


DeFi-protokoll (Decentralized Finance) strävar ständigt efter kvalitet och rättvisa, men många saknar brist på grund av deras mekanismer för rösträtt.

I en tweet den 19 april uppgav det Binance Smart Chain-drivna PancakeSwap decentraliserade utbytet (DEX) att en omröstning om ett styrningsförslag misslyckades av en val.

Förslaget gällde en ny avkastningsgård för en token från ChainGuardians och Polkadots sociala nätverkstoken MIX. PancakeSwap-teamet erkände den felaktiga åtgärden och föreslog olika incitament för att rösta.

”Vi kommer att prata med teamet om att föreslå på nytt med olika incitament. Detta visar vikten av att se till att du röstar varje gång. Lita inte på andra. ”

Whale Stops New Farm Forming

Förslaget att sätta DEX: s inhemska CAKE-tokens för att tjäna pCGG- och MIX-token misslyckades. Detta berodde på handlingarna från en enda adress som röstade emot den.

Valadressen lovade över 94 500 röster med CAKE-tokens. Detta gjorde det till den enskilt största väljaren som hävdade en majoritet på 65% mot förslaget. Varje annan adress i valet röstade för skapandet av den nya likviditetsgården. Men emellan dem hade de inte tillräckligt för att övervinna den enda valen.

Detta belyser den enkla förutsättningen att DeFi-protokoll inte är riktigt decentraliserade om stora tokeninnehavare kan manipulera styrningsförslag.

Det kan vara en första för PancakeSwap, men inte för industrin. Det mest ökända fallet av valmanipulation var Uniswaps första styrningsröstning. Det dominerades också av valar för att ge dem mer kontroll över protokollet. Vid den tiden kommenterade branschexperter att Uniswaps styrning kan bli en nackdel för DeFi.

I augusti 2020 genomförde Curve Finance sin första styrningsröstning. Under processen avslöjade Curve att den tog över majoriteten av röstmakten.

Under samma månad rapporterade BeInCrypto att majoriteten av DeFi-plattformar drivs mer som företag än demokratiska samhällen. Det har också funnits oro för centraliseringen av Binance Smart Chain, men användarna har inte avskräcks.

CAKE Token Price Update

Den inbyggda PancakeSwap-token har ryggat av dessa problem med en 12,5% pump på dagen. Vid tidpunkten för pressen handlades CAKE till 24,50 dollar. CAKE har fått en hel del 148% under de senaste 30 dagarna enligt CoinGecko.

De BSC-drivna DEX har ökat i popularitet de senaste månaderna eftersom gaspriserna på Ethereum-plattformar har ökat. DeFiLlama rapporterar för närvarande PancakeSwap TVL till 7,5 miljarder dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link