PancakeBunny attackerad med massiva $ 200M Flash Lånutnyttjande

Det senaste offret i vågen av flashlåneattacker riktade mot den decentraliserade finansindustrin (DeFi) är en av dess största aktörer – PancakeBunny.

Binance Smart Chain (BSC) och DeFi-protokoll har varit målet för de flesta attacker och hackar de senaste månaderna, och de flesta av dem har utnyttjat sårbarheter med hjälp av flash-lån.

En angripare kom av med cirka 200 miljoner dollar från BSC-börsen efter att ha manipulerat priset. Laget twittrade den 20 maj för att bekräfta att det inte fanns någon smart kontrakthack eller valvkompromiss utan mer en ”ekonomisk exploatering:”

”Vi vill påminna samhället om att inga valv har äventyrats. Utnyttjandet var ett ekonomiskt utnyttjande som attackerade priset på BUNNY med hjälp av flash-lån. Vi upprepar att inga valv har brutits. ”

Angriparen kom av med uppskattningsvis 700 000 BUNNY-tokens och 114 000 BNB värt hela 200 miljoner dollar till priser vid den tiden.

Prismanipulation

PancakeBunny upprepade att inget av valven hade utnyttjats men det är lite tröst eftersom en enorm mängd stulits på andra sätt.

Det förklarade att hackaren använde PancakeSwap för att låna en enorm mängd BNB innan han fortsatte att manipulera priset på USDT / BNB samt BUNNY / BNB. Teamet nämnde inte exakt hur denna prismanipulering inträffade, men utan tvekan kommer det att avslöjas i en fullständig post mortem i ett senare skede.

När priset hade pumpats dumpade angriparen alla BUNNY-tokens som han hade ackumulerat tillbaka på marknaden och orsakade att den kraschade innan han betalade tillbaka BNB-flashlånet.

Flash-lån har blivit det valda valet för angripare eftersom de tillåter att stora summor dras tillbaka, används för onödiga syften och återbetalas inom samma transaktion.

De senaste uppdatering från PancakeBunny uppgav:

”Vi har bestämt exploateringens natur och hur det inträffade. Dessutom arbetar vi med en ersättningsplan. Uttag och insättningar kommer att frysas tillfälligt tills vi ökar säkerheten. ”

BUNNY-prisdumpar 95%

Som om saker och ting inte var tillräckligt dåliga på blödande kryptomarknader har BUNNY-token kollapsat i kölvattnet av attacken.

BUNNY handlade så högt som $ 170 före attacken enligt CoinGecko, och det har nu dumpat cirka 95% till $ 9,30.

BNB-priserna har också drabbats med en glidning på 25% på dagen till $ 340 efter en dumpning efter attack till $ 300.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link