Överbrygga klyftan mellan DApps och användare med EPNS grundare Harsh Rajat

Blockchain-utrymmet är fyllt med olika projekt som syftar till att sänka inträdeshindren och lösa stora problem som hindrar tillväxt. Ett sådant projekt är Ethereum Push Notification Service (EPNS).

EPNS avser att överbrygga klyftan mellan decentraliserade appar (dApps) och deras användare genom ett incitamenterat push-meddelandesystem. BeInCrypto pratade med EPNS grundare och projektledare Harsh Rajat om företagets planer på att revolutionera push-meddelanden på Web 3.0.

DeFi-nystartade företag behöver en tydlig stimulansstruktur

BeinCrypto (BIC): Att vara en start, vilka är de största utmaningarna laget hittills har haft?

Hårda Rajat (HR): När man planerar att bygga en start är de största utmaningarna först att komma med en idé som löser ett verkligt problem på marknaden. Och för det andra, validera den idén och se till att det finns en tydlig marknad och incitament för människor att använda den produkten.

Detta blir särskilt sant i DeFi-rummet, där deltagande är starkt driven av incitament spelteori. Vi ville se till att EPNS hade en tydlig stimulansstruktur som uppmuntrade människor att använda vår produkt.

En av de största utmaningarna vi mötte var att ta reda på hur vi uppmuntrar användare att prenumerera på olika kanaler i vårt protokoll, även om det kostar dem gasavgifter att göra det.

Under en tid där Ethereum (ETH) står inför en hel del höga gasavgiftsproblem verkade kontraintuitivt och inte hållbart att be användarna spendera gas för att prenumerera på kanaler för att få meddelanden. Åtminstone på kort sikt tills vi omfamnar L2.

Därför var vi tvungna att utforma en intressant stimulansmekanism för alla våra användare genom att utnyttja spelteori och DeFi tillsammans för att skapa en produkt som inte bara levererade meddelanden till användarna utan också tillät dem att tjäna på dem också.

Push-meddelanden och Web 3.0-revolutionen

BIC: Web 3.0-revolutionen är nu över, och EPNS strävar efter att vara en stor aktör i det nya webblandskapet. Få är medvetna om vilka stora förändringar det kommer att medföra. För att begränsa det tror de flesta att de har sett allt med push-meddelanden. Vilken aspekt av push-meddelanden tror du ännu inte ska utnyttjas?

HR: Push-aviseringar är nu så ingraverade i vår dagliga mobilupplevelse att det är svårt att exakt komma ihåg vår digitala upplevelse för ett decennium sedan när funktionen nästan var obefintlig.

Vi litar på dem så mycket att vi inte nödvändigtvis känner igen deras inneboende värde. I bästa fall tar vi aviseringar för givet. I värsta fall anser vi dem vara en olägenhet. Sällan kommer vi ihåg hur fundamentalt de har förändrat vårt digitala beteende och vårt förhållande till företag.

För närvarande finns det inget anmälningssystem som tillåter tjänster att kommunicera med sina konsumenter i realtid. Med all utveckling som pågår i Web 3.0 har en sådan integrerad komponent i användarupplevelsen förbises så länge.

Bristen på en väldefinierad användarupplevelse i Web 3.0 försenar mainstream-antagandet, särskilt med alla mysiga och bekväma i sina centraliserade Web 2.0-bubblor.

Användare är så vana vid att skicka meddelanden och det värde det ger i Web 2.0 att tjänster för närvarande inte längre förväntar sig att användare ska komma och leta efter en åtgärd eller en händelse. Istället kommer tjänsterna till dig. Tänk dig om Amazon inte meddelade dig att din produkt är på väg att levereras, och du var tvungen att kontrollera tid och tid igen för att veta statusen för din leverans.

För att lista några exempel på hur push-aviseringar helt kan ändra hur vi använder Web 3.0-applikationer:

  • Bli varnad när din transaktion på en DEX går igenom.
  • Spåra priserna på dina favoritkryptovalutor.
  • Bli meddelad när gaspriserna är för höga.
  • Få ett meddelande om att förnya din ENS-adress innan den löper ut.
  • Bli varnad när nya styrningsförslag listas för dina favorit DeFi dApps.

Förutom alla dessa coola användningsfall som vi tänker oss för EPNS, tillåter vi också dApps och tjänster som skickar ut aviseringar för att bli kreativa. Detta är genom att låta dem skicka inte bara textbaserade aviseringar utan också bilder, videor och mycket mer.

En aspekt av push-meddelanden som EPNS också tar med till tabellen är, som nämnts tidigare, möjligheten för användare att inte bara ta emot aviseringar genom att prenumerera på kanaler utan också få incitament från dem.

Denna aspekt av EPNS är helt okänd i traditionella push-meddelanden och en som vi är extremt stolta över.

EPNS och säkerhet

BIC: Som vi alla vet är cyberattacker mycket vanliga i kryptorummet. Nyligen hackades portföljförvaltaren för digital valuta, Blockfolio. Angriparen fick tillgång till sitt meddelandesystem och skickade ut rasistiska meddelanden. Vilka strikta åtgärder har EPNS på plats för att undvika fall som detta?

HR: EPNS är ett decentraliserat mellanvaruprotokoll, och all meddelande som användarna får skickas därför av de tjänster / kanaler som användare har samtyckt till. I slutändan ligger kraften i användaren, som kan välja bort att ta emot aviseringar när som helst med ett klick på en knapp.

För att säkerställa att en tjänst inte blir skadlig senare, bifogar vi också ett skräppost som justeras av både positiva (högre antal prenumeranter, tidens gång osv.) Och negativa (ovanligt antal meddelanden , ett högre antal prenumerationer, etc.) åtgärder.

Denna poäng, när den passerar en viss tröskel, aktiverar protokollets gasmekanism, vilket är ett sätt att straffa tjänster lite först. Om de inte slutar, gör att strypningen blir hög och säkerställer att det alltid är i tjänstens bästa att inte skräpposta sina användare.

Slutligen planerar vi också verifierade märken i framtiden för att säkerställa att, medan alla kan skapa en kanal och alla kan välja att det finns en skillnad mellan spammy-kanaler och verifierade.

BIC: EPNS påstår sig vara innehållsoberoende. Detta innebär att tjänster endast bestämmer vilket innehåll användarna får. Betyder detta att EPNS kommer att vara beroende av säkerheten för dApps som använder tjänsten, trots sina egna åtgärder?

HR: Innehållsoberoende betyder inte att säkerhetsskyldigheten ges till dApps eller någon tjänst.

Protokollet hanterar säkerheten medan innehållsoberoende säkerställer att tjänsten kan vara kreativ och skicka alla typer av meddelanden, oavsett vad som passar deras behov, inklusive video, bild, CTA, krypterad text eller mer.

Web 2.0-kommunikation är beroende av aviseringar. Inte många är medvetna om att även Facetime-samtal vi får, eller WhatsApp-meddelanden vi får, eller Venmo-betalningar, eller Amazon-leverans eller sociala medier eller något som skickas ut för användaren troligen utlöses av aviseringar.

Detta innebär att anmälningsprotokollet måste vara oändligt flexibelt och innehållsoberoende för att säkerställa att det inte inför några regler för vad en tjänst kan eller inte kan skicka. Detta innebär att även off-chain kommunikation som säkerhetsgranskningar, lanseringar av nya versioner nu är en möjlighet.

Med detta sagt betyder innehållsoberoende inte att protokollet inte kommer att agera mot skräppoståtgärder eller ignorera säkerhetsreglerna. Liksom alla infrastrukturverktyg är säkerheten för aviseringarna inbyggd i protokollet, medan innehållet / kreativiteten kvarstår på tjänsten.

EPNS, Polygon och AAVE

BIC: EPNS har fått bidrag från branschjättar som MATIC (nu Polygon) och AAVE. På vilka sätt tror du att samarbeten som dessa kommer att påverka trovärdighet och adoption?

HR: AAVE är en kritisk komponent i EPNS-spelteori som uppmuntrar användare tillsammans med att leverera aviseringar. När en kanal (tjänster – dApps, smarta kontrakt) spelar på EPNS-protokollet, går insatsen till en kombinerad insatspool av kanaler och börjar tjäna intresse med AAVE.

Detta intresse distribueras sedan till alla prenumeranternas plånboksadresser av den tjänsten på ett viktat sätt och föredrar den tidigaste abonnenten mer än de senare.

Medan kommunikationsdelen hanteras av EPNS-protokollet och stavningen av AAVE, är en annan kärnfunktion vi behöver hastighet och skalbarhet, som tillhandahålls av Polygons MATIC PoS-nätverk.

Vi arbetar med integration med Polygon för att lansera ett hybridprotokoll. En skalbar och snabb lösning kan hjälpa till att fylla i kommunikationsgapet mellan tjänster och dess användare.

A smyga in på EPNS färdplan

BIC: Kan du ge oss en smula på EPNS färdplan? Vad ska kryptosamhället förvänta sig inom en snar framtid?

HR: Spännande tider kommer snart till EPNS. Detta inkluderar:

  • Protokollgranskning och lansering av mainnet: vi siktar på Q2-lansering av EPNS-protokollet.
  • Token generation event: TGE på $ PUSH token kommer snart. Vårt team arbetar hårt med rådgivning från fantastiska mentorer och medarbetare för att säkerställa att vår tokenomics är sund. Att säkerställa att våra incitamentsmekanismer är på plats för att växa ett hälsosamt och framgångsrikt ekosystem.
  • L2: skalning, liksom flera nya betaversioner med fler funktioner, kommer till vår dApp.

Vi finjusterar också vår färdplan för att komma fram till de mest exakta tidslinjerna för att ställa rätt förväntningar för vårt samhälle, från och med Q2 / 2021 fram till slutet av året och därefter.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link