Över 800 000 Crypto-handlare avvecklades under de senaste 24 timmarna

I kölvattnet av att Kina utvidgade förbudet mot kryptovalutor ytterligare och förra veckans Twitter-funderingar av Elon Musk drog kryptomarknaden, effekten av dessa externa effekter kan ses genom realtidslikvidationer, som toppade 804 242 under det senaste dygnet.

Bybt-likvidationer räknar alla kryptolikvideringar över alla börser och valutor. Detta kom när bitcoin (BTC) förlorade värdet för femte dagen i rad. Världens största kryptovaluta är nu tillbaka till tillkännagivande priset före Tesla. Representerar ett enormt fall från nåd, efter att ha nått rekordhöga nivåer över $ 60.000, förra månaden.

Under detta likviderades tusentals handlare som arbetar på kryptoterminsmarknaden. Med över 8 miljarder dollar i positioner påverkade, enligt Bybt. Med bitcoin-terminsmarknaden som stod för 50% av alla totala likvidationer var det den som drabbades hårdast av detta.

Denna nedåtgående trend tillskrivs till stor del Musk shunning bitcoin, liksom kinesiska tillsynsmyndigheter som fastnar på kryptovaluta.

Förra veckan meddelade Musk att Tesla skulle sluta acceptera bitcoinbetalningar för sina produkter. Musk tillskrev detta den dåliga miljöpåverkan av bitcoin och hans tweets hade uppenbarligen en betydande inverkan på priset.

I samband med frågan intensifierade den kinesiska centralbanken planerna för att slå ner på kryptovalutahandeln. Detta var en avvikelse från deras varmare inställning till bitcoin i april och hade negativa effekter på priset på kryptovalutan.

Som tidigare rapporterats registrerade börser ett engångsinflöde på 30 749,89 bitcoins. Detta är det snabbaste inflödet av bitcoin-börser som har upplevts sedan “Black Thursday” den 12 maj 2020. Bitcoins pris sjönk 40% den dagen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link