Opium Network DeFi introducerar ‘Turbo ETH’ leveraging

Opium Decentralized Finance (DeFi) -protokollet har avslöjat ett nytt sätt att öka avkastningen på Ethereum genom höghävdad exponering.

De syntetiska derivaten Opium Network har presenterat ett nytt sätt att tjäna avkastning på Ethereum med hjälp av hävstång genom “Turbo ETH” som syftar till DeFi-investerare som söker högre risker.

Protokollet tillade att det har svarat på ett antal förfrågningar om mindre konservativa produkter för Ethereum-derivat.

Turbo ETH gör det möjligt för investerare att köpa en kort utgångsposition som ger en mycket hävstångseksponering mot den underliggande tillgången.

“Du köper Turbo för det fasta priset, och om den underliggande tillgången går över det angivna lösenpriset, kommer du att ha en uppåtriktning – du tjänar en hög avkastning inom en kort period, vanligtvis en dag.”

10x-30x hävstång på ETH

Levererade derivat är fantastiska när priserna går upp men kan vara smärtsamma om marknaderna vänder söderut. Turbo ETH-produkten medför emellertid endast förluster av själva “Turbo”, inte Ethereum som den spårar.

Som ett exempel handlas ETH till 2400 $ och en Turbo köps till 66 $ till ett lösenpris på 2500 $. Det kommer att finnas en 10x till 30x hävstångseffekt på skillnaden över lösenpriset, så om ETH stänger dagen på 2600 $ (100 $ över lösenpriset) kommer Turbo att brännas och utbetalas 100 $. Ju högre tillgångens slutkurs över lösenpriset, desto högre utbetalning av Turbo.

Nackdelen är att om ETH-priset stänger under lösenpriset kommer Turbo att brännas och ingen utbetalning kommer att resultera i att endast Turbo-kostnaden förloras.

Opium tillkännagav också en ny likviditetspool bildad av spelare för att täcka Turbo-produkterna. Användare satsar ETH i poolen för att täcka gruvdrift av Turbos och får avgifterna från Turbo-köpare (Turbo-kostnader) i utbyte. Det finns ytterligare belöningar i den dagliga uppskattningen av ETH upp till 3%, medan vinster över 3% går till Turbo-köpare.

Den sista delen av tillkännagivandet var att Opium har gått live i Polygon-nätverket för att förbättra transaktionstider och -kostnader. Stablecoin-protokollet mStable tillkännagav också en lansering på Polygon idag.

OPIUM-prisuppdatering

Opiums ursprungliga token med samma namn har gjort 4,5% på dagen för att nå $ 7,63 enligt CoinGecko. OPIUM nådde en heltidshöjd på $ 23 den 4 februari men har ännu inte nått någonstans nära dessa höjder sedan.

DeFiPulse rapporterar nuvarande TVL till 4,4 miljoner dollar, hälften av toppnivån på 9 miljoner dollar i slutet av februari.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link