On-Chain-analys: Stablecoin-leveransförhållanden rekord låg

[ad_1]

En titt på indikatorer på kedjan, närmare bestämt Stablecoin Supply Ratio (SSR) och tether (USDT) på börser, för att bestämma köpkraften för stablecoins over bitcoin (BTC).

SSR har sjunkit till rekordlåg, medan USDT-utbudet är nära rekordhögt. Binance USD (BUSD) levererar en helt ny nivå.

SSR

SSR är förhållandet mellan BTC och stablecoin-utbudet. Det rör sig genom en förändring i antingen BTC-priset eller utbudet av stablecoin.

Ett lågt värde tyder på att stablecoins kan köpa en betydande leverans av BTC. Till exempel indikerar ett värde på 10 att 10% av utbudet kan köpas av stallmynt (1/10).

SSR sjunker till rekordlåg

SSR-data börjar i mars 2018. Indikatorvärdet låg ursprungligen mellan 50 och 80 innan det föll i december 2018. Därefter speglade det BTC-prisrörelsen fram till korrigeringen i mars 2020. Men de har avvikit sedan dess.

Även om BTC-priset har ökat, skulle det ha varit konventionellt att förvänta sig en liknande ökning av SSR. Ökningen av utbudet av stabilt mynt har dock kompenserat BTC-prisökningen.

Faktum är att den 23 maj sjönk SSR till en heltidsnivå på 7,33. Detta inträffade, eftersom BTC-priset sjönk, medan stablecoin-utbudet förblev konstant.

En SSR på 7,33 indikerar att stablecoins kan köpa upp till 13,6% av BTC-utbudet (1 / 7,33). Den 23 maj sjönk den till en heltidsnivå på 7,33.

Diagram av Glassnode

USDT-saldo nära rekordhöjder

USDT-utbudet på börser har ökat under hela året. Den nådde en heltidshöjd på 4,1 miljarder dollar den 7 februari innan den föll kraftigt. Det ligger dock fortfarande betydligt över dess nivåer i januari.

Diagram av Glassnode

En intressant utveckling är ökningen till 3,3 miljarder dollar den 21 maj och dess efterföljande minskning. Detta indikerar att ett inflöde av USDT på börser föregick nedgången och sedan användes för att köpa doppet.

Diagram av Glassnode

BUSD-utbudet har ökat ständigt sedan september 2020. Till skillnad från USDT har det inte minskat alls i år och lyckades nå en ny rekordhög nivå på 4,3 miljarder dollar den 26 maj.

BUSD är en av de stablecoins som används för att beräkna SSR-förhållandet, så ökningen av BUSD-utbudet hjälper till att förklara SSR-minskningen.

Diagram av Glassnode

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link