OFAC gör andra begäran om Chainalysis Blockchain Analytics-verktyg

United States Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) har begärt ett abonnemang för att använda Chainalysis Incs analysverktyg.

Ett offentligt meddelande som skickades ut igår tillkännagav OFAC: s önskan att prenumerera på Chainalysis’s Training and Support Packages för vad de anser vara ”missionskritisk forskning.” Finansunderrättelseverket vill fylla sitt behov av en ”kommersiell online-blockchain-spårning webbaserad applikation.”

OFAC övervakar genomförandet av USA: s internationella sanktioner och står i spetsen för regeringens efterlevnad av dem. Kontoret arbetar för att utrota penningtvättsbrott och terroristenheter som verkar inom dess jurisdiktion.

Den begärda applikationen kommer att användas av utredare vid Office of Global Targeting (OGT) för att korrekt analysera och övervaka virtuella valutatransaktioner. Appen gör det möjligt för OGT att samla in vad de kallar ”attributionsinformation” för personer som kontoret vill lägga till i listan över specialdesignade medborgare och blockerade personer (SDN).

Rapporten påpekar att Chainalysis Rumker-licenser inkluderar observationer och noder, vilket ger OFAC möjlighet att lokalisera var exakt specifika servernoder körs. Det begärda stödet skulle gå långt i att stödja implementeringen av cybersanktioner som OFAC ansvarar för.

För att stödja implementering av cybersanktioner

Gårsdagens offentliga meddelande markerar den andra sådan begäran som OFAC har gjort denna månad. Tidigare i maj gjorde OFAC en begäran om Chainalysis för att hjälpa till med att tillhandahålla alternativ för adresskluster, verktyg för plånboksutforskare och kartläggning av transaktionsflöden.

Dessutom måste verktygen ge en uppdelning av användarnas beteende tillsammans med valutakurs, handel och marknadsdata. Verktygen som begärs skulle vara att ”stödja genomförandet av cybersanktioner som genomförs av OFAC.” I begäran anges att OFAC föredrar att införliva flera verktyg för att effektivt ”bekräfta tillskrivning av cyberaktörer, tillräckligt för att uppfylla lagkrav för användning som bevis i OFAC-beteckningar.”

Chainalysis är ett blockchain-analysföretag som tillhandahåller programvara och forskning till ett antal federala byråer, börser och institutioner. De är verksamma i mer än 50 länder över hela världen och har kraftutrednings- och riskhanteringsverktyg som syftar till att bekämpa it-brottsfall.

Nyligen avslöjade Internal Revenue Service Digital Forensic-teamet att de undersökte sprickverktyg för kryptoplånböcker för att ”tämja cybersäkerhetsforskningen till uppmätta, upprepbara, konsekventa digitala kriminaltekniska processer.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link