Oddsmakers ger 60% chans att Bitcoin kommer att falla till 10 000 dollar i år

I korthet

  • US-Bookies.com ger 8/11 odds för att Bitcoin kommer att sjunka till $ 10 000.
  • För bara två månader sedan var oddsen 4/1.
  • Futureshandlare satsar på viss värdetillväxt.

Dåliga nyheter, Bitcoin fans! Amerikanska bookmakare US-Bookies.com har gett 8/11 (eller 57,9%) odds som världens mest populära kryptovaluta kommer att sjunka till 10 000 dollar i år. Förra gången var Bitcoins pris så lågt den 2 oktober 2020, då priset nådde 10 416 dollar.

Med tanke på att US-Bookies.com redan i april gav 4-mot-1-odds (eller 20%) att Bitcoin skulle slå $ 10 000, ser dagens odds dyster ut. Den massiva förskjutningen under de två månaderna indikerar en växande oro över den första kryptovalutan genom marknadsvärde.

Sedan oktober 2020 har Bitcoin varit på en historisk tjurkörning och satt en ögonvattnande rekordhög nivå på 64,8 000 dollar för bara två månader sedan. Växande institutionell adoption från Tesla, SkyBridge Capital och MicroStrategy gav upphov till en spekulativ frenesi, som sedan dess har svalnat.

Idag lägger Bitcoin tillbaka på $ 35,2 000 efter att ha lidit värsta kraschen på sina tolv år av existensen förra månaden. Detta berodde till stor del på baisseartade nyheter från Kina – kinesiska betalningsföreningar upprepade sina stöd för centralbankens 2017 förbud mot kryptotransaktioner – vid sidan av växande oro över Bitcoins miljöpåverkan. Dessa bekymmer var uttryckt högst av Tesla VD och 1,5 miljarder dollar Bitcoin HODLer, Elon Musk.

Hur ekonomi satsar på Bitcoin.

Futureshandlare är inte alls lika pessimistiska. Enligt Deribit är det nuvarande lösenpriset för Bitcoin futures kontrakt som löper ut i december 2021 – en satsning på det framtida priset på Bitcoin – är cirka $ 37 000, vilket indikerar att terminshandlare förväntar sig att priset förblir ungefär detsamma.

I en marknadsuppdatering den 9 juni förutspådde det singaporianska kryptoinvesteringsföretaget QCP Capital att “BTC-priset sannolikt kommer att förbli begränsat till slutet av året.”

Företaget, som aktivt handlade Bitcoin futures, tillade: “Vi ser inte längre en snabb återhämtning till $ 50 000 … det är svårt att göra ett hausseartat grundläggande argument för att köpa BTC just nu.”

Så allvarlig cynism från bookmakare och mer måttlig pessimism från futureshandlare.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link