Oakland Athletics börjar sälja MLB-spelbiljetter prissatta i DOGE

Oakland Athletics meddelade via Twitter deras team samarbetar med Dogecoin för att erbjuda biljettpar i den populära kryptovalutan.

Sport och kryptovaluta har blandats mycket på sistone, och Oakland Athletics har meddelat ett nytt program med dogecoin (DOGE). A: s meddelade att de skulle sälja par biljetter till 100 dogecoin vardera, enligt uppgift att bli det första Major League Baseball-laget som gjorde det.

Med flytten blir Oakland det andra professionella idrottslaget i Amerika som accepterar dogecoin som betalning för biljetter. Dallas Mavericks, som ägs av dogecoin-supporter Mark Cuban, började sälja biljetter och varor i krypton redan i mars.

A: s president Dave Kaval slösade bort tid och meddelade att de första biljetterna har sålts bara några timmar efter det officiella tillkännagivandet. Biljetterna är tvåsitsiga bälgar på Plaza Infield. Specifikt för en fyra-spel tilt mot Toronto Blue Jays den 3 maj till 6 maj.

Priset på dogecoin när detta skrivs är $ 0,535889, vilket innebär att biljettparet kostar 53,59 $. Så inte bara är biljetterna själva historiska, priset är också ganska minnesvärt till nästan 40% lägre än den vanliga kostnaden på $ 80.

Dogecoin fortsätter att hitta stöd inom sport

Meddelandet från Oakland är bara en annan i den osannolika historien om dogecoins uppstigning på kryptomarknaden. Det som började som ett skämt baserat på en Shiba Inu har nyligen skjutit upp till rekordhöga toppar. Kändisar som Elon Musk och Snoop Dogg har hjälpt dogecoin att bli ett känt namn och den breda sportvärlden har lagt märke till.

Som nämnts ovan är Mark Cuban inte bara ett stort fan av dogecoin utan också ägare till Dallas Mavericks av National Basketball League. Sångägaren blev den första i NBA som inte bara erbjuder biljetter i dogecoin utan också varor från deras onlinebutik. Den 13 april publicerade Cuban på sitt Twitter-konto att Mavs-försäljningen i DOGE hade ökat med 550% under den senaste månaden, med en total försäljning som översteg $ 122.000.

Oakland A har erfarenhet av kryptovalutor och går också in i dogecoin-affären. Oakland erbjöd tidigare en bitcoin (BTC) -kampanj för att börja säsongen 2021 för att trumma upp hype kring MLB-öppningsdagen. Fans fick köpa ett helpaketpaket för en enda bitcoin. BTC handlade vid den tiden till 56 155 dollar, och ungefär som de nuvarande biljettparen såldes för mycket mindre än deras ursprungliga pris på 64 800 dollar.

För att köpa biljetter till A med DOGE måste fans fylla i ett formulär och vänta på att en teamrepresentant kontaktar dem med mer information. Betalningar sker via BitPay och digitala biljetter kommer att levereras via MLB Ballpark-appen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link