Nytt OCC-chef kan påverka amerikanska kryptobestämmelser

USA: s finansminister Janet Yellen förväntas utse Michael Hsu, en högre Federal Reserve-tjänsteman, till att fungera som chef för kontoret för valutaövervakaren (OCC). Detta är en roll som kan ha spelat en nyckelroll i utvecklingen av krypto-regler och implementeringen av en digital dollar.

Wall Street Journal sa den 3 maj att källor trodde att Yellen skulle göra meddelandet under de kommande veckorna.

Som fungerande kontrollant för OCC skulle Hsu spela en stor roll i övervakningen av landets bankers verksamhet, som totalt uppgår till cirka 100. OCC är en uppdelning av statskassan som verkar självständigt och är en framträdande styrka inom regleringen.

Den nuvarande fungerande Comptroller, Blake Paulson, kommer att fungera som byråns ställföreträdande Comptroller och Chief Operating Officer, säger källorna. Analytiker säger att demokraterna tror att det nya ledarskapet kommer att hjälpa till att ta itu med ojämlikhet i välstånd.

USA: s regering har varit upptagen med att välja de nominerade till flera tjänster. Det bekräftade nyligen SEC: s ordförandeposition för Gary Gensler.

De nya mötena kommer sannolikt att påverka om och när USA beslutar att starta en CBDC, dvs. en digital dollar. Myndigheterna kommer att behöva arbeta nära med landets banker för att säkerställa ett korrekt införande av valutan.

USA redo för större kryptoreglering

Dessa möten kommer när USA försöker ta itu med regleringen av kryptovalutor och digitala tillgångar. Yellen har visat att hon är försiktig med krypto, men det är inte allt undergång och dysterhet. Bitcoin har förankrat sig på den amerikanska marknaden, med en Bitcoin ETF också möjlig i år.

Yellen svarade också nyligen på farhågor om bekymmer angående inflation som ett resultat av regeringens utgiftsplan. Inflation är en stor del av varför investerare strömmar mot kryptovalutor och ser Bitcoin som en form av digitalt guld.

Visa själv sa nyligen att Bitcoin verkligen visade dessa kvaliteter och har fördubblats på sina kryptoinsatser. Den digitala guldberättelsen har ifrågasatts av myndigheter över hela världen, men den har funnits stöd bland privata och institutionella investerare.

Samtidigt som Bitcoin vinner mark granskar amerikanska tjänstemän hur man inför regler för den nya tillgångsklassen. SEC-ordförande Gary Gensler, som är bekant med krypto och blockchain, förväntas göra vissa framsteg i detta avseende – med investerare hoppfulla med tanke på hans kryptovänliga hållning. Gensler har sagt att han också skulle leta efter input från US Treasury.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link