Nya Thailand Crypto-regler tvingar KYC in-person

[ad_1]

Nya kryptoregler i Thailand kräver att alla som vill öppna ett konto måste registrera sig fysiskt och inte kan göras online.

De nya förordningarna kommer att träda i kraft från september 2021. De infördes av kontoret för penningtvätt (AMLO) för att begränsa penningtvätt i den sydostasiatiska nationen.

De som vill skapa ett nytt kryptokonto kommer att behöva skicka in nyckeldokument personligen för att registrera sig, samt skanna sitt thailändska identitetskort i det som kallas en ”dip-chip” -maskin.

Dip-chip-maskinsystemet har tidigare använts för att registrera guldhandlare i Thailand. Thanarat Pasawongse, verkställande direktör för Hua Seng Heng, förklarade att dip-chip-systemet har fungerat för att identifiera användare i guldhandelssystemet. Det har också varit effektivt för kundrelationshantering, men vissa kunder tvekar fortfarande att registrera sig.

”Vissa kunder föredrar fortfarande att behålla sin integritet”, säger Thanarat till Bangkok Post.

Myndigheterna förväntar sig att öppnandet av kryptovalutakonton kommer att sakta ner, med de nya reglerna, eftersom öppnandet av växelkonton traditionellt har gjorts online. Vissa hävdar att att behöva registrera sig fysiskt strider mot begreppet krypto som ett decentraliserat och digitalt system.

Medgrundare och chef för Satang Corp Poramin Insom förklarade;

”De flesta digitala tillgångsbörser är fortfarande upptagna med att förbereda sina system för att tillgodose det växande antalet kunder när nya kontoapplikationer fortsätter att strömma in. Denna tillväxt kan dock begränsas om ansökningsprocessen blir mer komplicerad.”

Thailand har nyligen sett en kraftig ökning av kryptokontoinnehavare i år. Antalet konton i Thailand gick från 160 000 år 2020 till 700 000 2021.

Thailand följer Nigeria, Indien, Bolivia och senast Turkiet i länder som vill antingen förbjuda eller kraftigt reglera kryptovalutor, eftersom regeringar vill använda mer kontroll. Regler för innehavare av kryptovaluta har historiskt sett inte gått bra. Nigeria, världens näst största användare av krypto efter USA, förbjöd kryptovalutor i februari 2021, vilket såg en massiv motreaktion från nigerianerna, liksom det internationella samfundet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link