Ny Discovery Conference planerad för SEC v. Ripple

En av advokaterna som representerar Ripple (XRP) i sin pågående rättegång med United States Securities and Exchange Commission (SEC) meddelade att en ny upptäcktskonferens kommer att äga rum.

Försvarsadvokat James K. Filan tillkännagavs på Twitter att en telefonkonferens är planerad till den 30 april.

Rapporter visar att konferensen handlar om SEC: s försök att kontakta och skaffa dokument från Ripples utländska tillsynsmyndigheter. Detta är dokument som käranden kan använda mot Ripple i sin rättegång.

I sista i serien med fyra tweets, Säger Filan att SEC söker upptäckt ”utanför reglerna för federalt förfarande och Haagkonventionen.”

Filan, en före detta federal åklagare, bjöd in allmänheten att lyssna på konferensen. Han var dock snabb med att påminna dem om att det är strängt förbjudet att spela in och sända om förfarandet.

Den senaste utvecklingen

Konferensen följer en skriftlig begäran till den amerikanska magistraten Sarah Netburn som lämnades in den 16 april.

Ripples advokater utfärdade denna begäran på uppdrag av Ripples VD, Brad Garlinghouse, och verkställande ordförande Chris Larsen. I brevet uppmanades domaren att stoppa SEC från att försöka få information om de tilltalade från sina utländska tillsynsmyndigheter.

Dessutom hävdar brevet också att SEC: s handling är en hottaktik. En som Ripple-chefen tror kan påverka deras affärsförhållande med tillsynsmyndigheterna.

Rättegången härrör från SEC: s påstående att Ripple Labs sedan 2013 samlade in över 1 miljard dollar med försäljningen av XRP. SEC hävdar att teknikföretaget bryter mot United States Securities Act från 1933 genom att göra det.

Tidigare denna månad avgjorde domstolarna till Ripple Labs favör i en tvist med det brittiska företaget Tetragon.

Det misstänkta resultatet

På Twitter säger James Filan att det är troligt att domstolen kommer att stödja Ripple Labs. På frågan om sitt yttrande om resultatet av konferensen delade advokaten en tvådelad del tweet, som lyder:

”Jag tror att det finns en anständig chans att domstolen kommer att beordra @SEC_News att sluta använda MOU-förfrågningarna för att få upptäckt och dra tillbaka alla som kan vänta”, skriver han.

”Jag tror också att domstolen kommer att beordra @SEC_News att överlämna till #Ripple allt det samlade in med hjälp […] MOU-processen sedan rättegången inlämnades. I annat fall kommer domstolen att skicka meddelandet till @SEC_News och alla andra att det är okej att inte följa domstolens regler och att det inte är något som en domstol normalt kommer att göra, avslutar han.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link