Ny Crypto Venture Fund för att investera i afrikanska startups

I korthet

  • Audacity grundades av Erikan Obotetukudo.
  • Fonden har stöd från IDEO CoLab Ventures och Electric Capital.

Medgrundare av Crypto for Black Economic Empowerment (CBBE), en grupp av 100 svarta grundare och skapare, meddelade idag lanseringen av en ny krypto-riskkapitalfond: Audacity.

Audacity Fund I är inställd på att distribuera pengar till afrikanska kryptostarter, med särskilt fokus på decentraliserad finansiering (DeFi), termen för blockchain-baserade projekt som skär ut finansiella mellanhänder som banker så att människor kan låna ut, låna och handla med varandra direkt.

“Så spännande och intressant som blockchain och crypto är idag, är det fortfarande en dimension i termer av deltagarna”, berättade fondens grundare, Erikan Obotetukudo. Avkryptera. Samtidigt sa hon: “I grund och botten styrs krypto faktiskt av tillväxtmarknader – El Salvador, Argentina, platser som Nigeria och Filippinerna.”

Fonden handlar alltså om att få kapital i händerna på svarta och afrikanska företagare på sådana marknader.

Utöver att vilja ha fler blockchain-ingenjörer sa hon att många projekt behöver hjälp med att skapa rätt tokenomics, marknadsföra sina tjänster och till och med ha backup för att samarbeta med tillsynsmyndigheter. Till exempel Nigeria, ett av kontinentens ekonomiska kraftverk, tidigare i år hindrade banker från att hantera kryptovaluta företag, vilket skapar problem för webb 3-företagare.

Audacity har några stora namn som stöder det, inklusive CoinShares CSO Meltem Demirors, IDEO CoLab Ventures och Electric Capital, som ger finansiering till FinTech- och kryptoprojekt i ett tidigt skede.

Även om den har ena foten i riskkapitalvärlden, är den andra i decentraliserat kapital. Audacity kommer att utnyttja Syndicate Protocol, en plattform för att starta decentraliserade autonoma organisationer (DAO) och investeringsfonder. Sade Obotetukudo planen är att överföra fonden till en fullfjädrad DAO, en organisation som låter medlemmar fatta investerings- och styrningsbeslut genom att rösta med tokens i en blockchain.

“I grund och botten förändras riskkapitalet”, sa hon. Att vara on-chain handlar om att ta bort finansiella mellanhänder och göra det “mer sömlöst att flytta pengar mellan att vara en investerare och till en tillgång.”

Hon tror att Audacity också kan vara en del av att rätta till ett system där svarta och afrikanska människor skapar mycket av världens immateriella rättigheter utan kompensation. ”Mycket av det vi konsumerar idag och det som säljs idag är med tanke på den svarta estetiska och afrikanska estetiken”, sa hon. Genom tokenisering, NFT och andra intäktsgenereringsstrategier kan nystartade Audacity-fonder hjälpa till att vända den skillnaden.

Sa Obotetukudo: “Denna fond är bara början på att säga … majoriteten av världen som har förbisetts i århundraden kommer att bli ledarna för det nya internet.”

Source link