Ny Compute North CTO för att driva nästa fas av Crypto Mining Solutions

Compute North börjar sin nästa fas av digitala infrastrukturlösningar och kryptogruva med en ny Chief Technology Officer.

Dr. Nelu Mihai kommer att ansluta sig till datainfrastrukturföretaget som det senaste tillskottet till dess växande ledarskap. Inom sin roll kommer Dr Mihai att leda ett antal Computer North-initiativ, inklusive fokus på högpresterande datorer och kryptogruvlösningar.

Compute North är redan branschledande när det gäller ekonomisk, storskalig dator- och krypto-gruvinfrastruktur. Nu, med Dr Mihai vid rodret, förbereder sig företaget på att avancera sin full-stack teknik färdplan. Detta kommer att stödja nästa fas av deras datalösningar och krypto-gruvinfrastrukturlösningar.

I en rapport som delades med BeInCrypto uppgav Dr Mihai, som hade flera ledande roller innan han tog sin position i Compute North:

”Compute North befinner sig i skärningspunkten mellan tre strukturella trender i företagets digitala omvandling – distribuerad peer-to-peer-bearbetning av blockchain-transaktioner och cryptocurrency-revolution; distribuerad multi-cloud computing; och distribuerad elproduktion katalyserad av den allestädes närvarande spridningen av förnybar energi. ”

Nya metoder för kryptogruva

En av Compute Nords nyckelprodukter är billig och effektiv infrastruktur för dem som befinner sig i kryptogruvutrymmet. Cryptocurrency mining kan vara dyrt med tanke på mängden el som processen förbrukar. Det har också ett stort årligt koldioxidavtryck – cirka 37 miljoner ton koldioxidutsläpp. Och ändå är det fortfarande en massiv del av marknaden.

Men med dessa siffror i åtanke har vissa företag vänt sig till alternativa metoder. Mer specifikt förnybara energikällor.

Vattenkraft är redan något av en framstående aktör här. Speciellt i Kina, till exempel; ett land som står för över hälften av världens kryptogruvkapacitet. Tillbaka i april tillkännagav Inre Mongoliet att det skulle upphöra med all kryptogruvdrift på grund av miljöpåverkan och regionens beroende av kol. Som ett resultat avslöjade krypto gruvarbetare att de skulle flytta sin verksamhet till andra regioner i Kina, som använder vattenkraft. Företag som Bitmain var bland dem.

Dessutom tillkännagav Argo Blockchain redan i mars sina planer på att lansera den första Bitcoin (BTC) gruvpoolen som drivs med ren energi. Detta företag, ingått med DMG Blockchain Solutions, kommer att kallas Terra Pool.

I april ingick också Neptune Digital Assets Corp i Vancouver ett joint venture. I det här fallet med Link Global Technologies. Detta satsning hoppas kunna skapa en Bitcoin-gruvanläggning i Alberta som förnybar energi. Neptunus uppgav att gruvplatsen skulle tömma sol- och vindkraft tillsammans med minimal naturgas.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link