Ny BTC-indikator lanseras för att förstå Crypto Media Sentiment

State Street kommer att utöka sitt MediaStats-indikatorerbjudande med en ny tematisk indikator för Bitcoin (BTC) för att hjälpa investerare att förstå kryptomediasentimentet och dess verkliga inverkan på finansmarknaderna.

Finansiella tjänsteleverantör State Street tillkännagav lanseringen av en ny Bitcoin Thematic Indicator-serie för att hjälpa investerare att kontextualisera den ökande populariteten för bitcoin. Detta är en utvidgning av deras MediaStats-indikator.

Det kommer att kvantifiera mediatäckningen av bitcoin för att mäta kryptovalutans intensitet eller förekomst i förhållande till nyheter vid den tiden. Detta kommer också att ta hänsyn till nyhetssentiment under en viss period.

Hur det fungerar

Denna nya indikator expanderar på State Street MediaStats, som lanserades i november förra året. Denna indikator analyserar tusentals online-nyhetskällor dagligen och genererar sentimentssignaler för olika tillgångar. Detta utvecklades för att hjälpa institutionella investerare att skapa en mer fullständig bild av vilka faktorer som driver marknaden såväl som deras portföljer.

State street bestämde sig för att lansera bitcoinindikatorn efter intensiv mediatäckning kring kryptovalutan, med chef för investerarbeteendeforskning Rajeev Bhargava som sa:

”Under de senaste månaderna har medietäckningen kring bitcoin ökat betydligt i förhållande till företags-, finans- och ekonomimediamarknaderna och fortsätter att utvecklas högre.”

De syftar till att ge ett kvantitativt mått på tonen och intensiteten i mediediskussionen. Hela utbudet av tematiska indikatorer spårar 77 breda marknadsberättelser, centralbankindikatorer och utländsk valuta och medieindikatorer för landets aktier.

Allt detta bygger på State Street’s nav för datavetenskap och akademiska partnerskap, State Street Associates, som är en akademisk tankesmedja som syftar till att överbrygga klyftan mellan finansiell teori och praktik.

Antagande av krypto växer

State Street är en av de ledande leverantörerna av finansiella tjänster globalt till institutionella investerare. Deras tjänster inkluderar investeringsservice, investeringshantering samt forskning och handel. I slutet av mars hade de 40,3 biljoner dollar under förvaltning och 3,6 biljoner dollar under förvaltning.

Utan tvekan ett annat steg mot den allmänna acceptansen av bitcoin och kryptovalutor av traditionella finansinstitut, i februari signalerade JP Morgan att när bitcoin används allmänt av olika kapitalförvaltare och investerare kommer Wall Street-banker att omfamna det.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link