Nvidia GPU: er som får hashfrekvenserver för att förhindra användning i Crypto Mining

Nvidia kommer att börja stryka tillbaka funktionerna hos nya RTX 3080- och 3070-kort för att förhindra att de används för att bryta kryptovaluta. Företaget vill att grafikkorten ska vara tillgängliga för de spelare de är avsedda för.

Den populära datorgrafikkorttillverkaren Nvidia vidtar åtgärder för att begränsa hashgraden för några populära produkter. Normalt försöker grafikkortsdesigners att pressa ut mer och mer kraft och hashfrekvenser, men Nvidia tar en skarp vänstersväng för att hjälpa spelare att få korten utformade för dem.

Inte tillräckligt med grafikkort för att gå runt

Med tillväxten av kryptogruva kräver gruvarbetarna maskiner med högre statistik än genomsnittet. De bästa korten för gruvdrift kräver tillräckligt med kraft och minne för att lösa de komplicerade algoritmerna. För närvarande är Nvidia GeForce-linjen och RTX-linjen de bästa korten för många gruvarbetare med en budget.

Brådskan med grafikkort drev nyligen Nvidias aktiekurser till en ny rekordhög nivå i april och företaget har problem med att hålla lager i hyllorna.

Problemet är dock, som många ser det, att PC-spelare är desperata efter dessa marker och tycker att det nästan inte är möjligt att hitta dem. Bristen beror delvis på en global brist på halvledare, men mest på grund av att kryptogruvarna rycker upp dem massor.

Obalansen mellan utbud och efterfrågan har blivit så dålig att vissa återförsäljare gör lotterier för chansen att betala 60% för korten. Smuggling blir också ett problem efter att en lycklig fiskebåt på något sätt fångat 300 av korten i vattnet runt Hongkongs flygplats. Spelare är frustrerade och det verkar som om Nvidia kommer att hjälpa.

Nvidia kommer att göra sina kort värre för att göra situationen bättre

För att bekämpa de problem som kretsar kring deras grafikkort, eller brist på dem, kommer Nvidia att fortsätta att begränsa hashfrekvensen för deras RTX-linje. Tidigare var RTX 3060 nerfed innan den lanserades i februari som ett slags testkörning.

Dessa nerfs, eller nedgraderingar, påverkar grafikkortens hashhastighet. Hashhastigheter är en enhet som är utformad för att mäta kortets beräkningsprestanda. De nyaste och dyraste har naturligtvis de högsta priserna och är perfekta för både hardcore-spelare och kryptogruvare.

Nvidia försöker hålla korten i spelarnas händer genom att begränsa kapaciteten hos sin egen hårdvara. De nya GPU: erna kommer att se en nedgång i hashfrekvensen från cirka 60 MH / s till cirka 25 MH / s. Den siffran handlar om vad en femårig GTX 1060 kan producera.

Medan siffran är tillräckligt hög för att en avslappnad gruvarbetare kan njuta av, måste minearbetarna söka någon annanstans efter kort som är mer kraftfulla. Nvidia har uttalat sin avsikt att tillverka gruvspecifika kort inom en snar framtid.

Dessa nya avstämda kort kommer alla att ha en etikett med ”Lite Hash Rate” eller ”LHR” för att låta kunderna veta att korten inte är avsedda för kryptogruvorna.

”Denna reducerade hash-hastighet gäller endast för nytillverkade kort med LHR-identifierare och inte för kort som redan köpts”, säger Matt Wuebbling, chef för GeForce-marknadsföring för Nvidia. ”Vi tror att detta ytterligare steg kommer att ge fler GeForce-kort till bättre priser i spelarnas händer överallt.”

För dem som vill bryta med Nvidia efter LHR-lanseringen, erbjuder Nvidia fortfarande en Crypto Mining Processor (CMP). Korten är gjorda speciellt för gruvuppgiften och kan inte ens hantera någon grafik alls.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link