Nvidia gjorde $ 155 miljoner från Crypto Mining Chips förra kvartalet

I korthet

  • Nividias chip mining-kort har tjänat företaget en rejäl summa.
  • Trots denna framgång har företagets VD kommit att försäkra användare av sin kärnmarknad.

Datorchiptillverkaren Nvidias övergång till kryptogruvhårdvara har visat sig vara en lönsam, och företaget tog in 155 miljoner dollar i intäkter från sina Crypto Mining Processor (CMP) -kort under det senaste kvartalet.

I företagets resultatuppdatering på onsdag avslöjade Nvidia att man förväntade sig att försäljningen av CMP skulle nå så höga som 400 miljoner dollar under innevarande kvartal. Trots dessa siffror insisterade VD Jensen Huang på att företagets kärnverksamhet är PC-hårdvara. Han hoppas att krypto gruvarbetare kommer att hålla fast vid Nvidias CMP-produkter snarare än dess GeForce-spel-GPU: er.

PC-spelare och kryptogruvar har hittat sig själva tävlande för det begränsade utbudet av Nvidias GeForce-grafikkort, som är utformade för avancerad grafikbehandling i PC-spel men också kan användas för att bryta kryptovalutor som Ethereum.

“Det vi hoppas är att CMP: erna kommer att tillfredsställa gruvarbetarna och kommer att stanna kvar i de professionella gruvorna”, sade Huang och tillade att “CMP ger bättre resultat och att producera dem tar inte bort leveransen av GeForce. Så det skyddar utbudet för spelarna. “

Nvidias strid mellan gruvarbetare och spelare

Med priserna för sina grafikkort som spirar och prissätter spelare från marknaden, har Nvidia kämpat för att skapa en balans mellan spelarnas kärnkundbas och den lukrativa kryptogruvmarknaden.

Företaget svarade genom att försöka implementera hash-hastighetsbegränsare på sina GPU: er som strypa deras krypt gruvdrift samtidigt lansera en rad av dedikerade CMP-kort för att tillgodose kryptogruvmarknaden. Med tester som indikerar att Nvidias CMP har jämförbar prestanda till sin RTX 3060 GPU har de visat sig vara en hit med gruvarbetare.

Hut 8 Mining Corp, ett Toronto-baserat Bitcoin-gruvföretag, snappade upp 30 miljoner dollar värdet av CMP-korten snart efter lanseringen.

Konkurrenttillverkaren AMD har under tiden tagit ett annat slag, tillkännager att den inte kommer att försöka strypa hashfrekvensen på sina spel-GPU: er samtidigt som de betonar att de först och främst är utformade för spelare.

Sammanstötningen mellan gruvarbetare och spelare bör dock snart bli en svag punkt. Ethereum, den kryptovaluta som utgör majoriteten av GPU-gruvdrift, håller på att uppgraderas till Ethereum 2.0.

Uppgraderingen kommer att se den flyttas från sitt nuvarande bevis på arbetskonsensusmekanism, som är baserad kring gruvdrift, till en bevis på insatsen modell.Source link