Nvidia begränsar återigen GPU: er för Crypto Mining

[ad_1]

I korthet

  • Nvidia har återställt en funktion som begränsar kryptogruvbrytning på sitt RTX 3060-grafikkort.
  • Hashhastighetsbegränsaren inaktiverades av misstag i en beta-drivrutinsversion för en månad sedan.
  • Crypto-gruvarbetare har köpt upp GPU: er under tjurkörningen, vilket orsakat brist på PC-spelare.

Grafikkorttillverkaren Nvidia har återintroducerat en funktion som begränsar kryptogruvan på sitt flaggskepp RTX 3060 GPU, en månad efter att en tidigare uppdatering av misstag tog bort funktionen och gjorde det möjligt för kryptogruvar att använda korten.

Nvidia har haft ett taggigt förhållande med krypto gruvarbetare, som använder sina grafikprocessorer för det antal krusningar som krävs för att bryta bevis på arbetskryptovalutor, såsom Ethereum. Den senaste kryptotjulkörningen har sett att gruvarbetare fäster upp korten, som är utformade för att driva avancerade spel-datorer – vilket resulterar i brist och spirande priser.

Nvidia inför växande ilska från spelare och introducerade hash-hastighetsbegränsare på sina spel-GPU: er, som stryper kortens gruvprestanda. Men en version av beta-drivrutinen i mars gjorde att gruvarbetare oavsiktligt kunde kringgå Nvidias begränsningar, vilket återigen möjliggjorde att RTX 3060 kunde användas för kryptogruva.

Nu har Nvidia släppt den nya GeForce 466.27-drivrutinen, som återställer hash-gränsen. Enligt videocardz.comkommer framtida RTX 3060-kort att förhindra att de används med äldre drivrutiner – till exempel beta-drivrutinen som tog bort begränsningar av hashfrekvensen.

Separat arbetar företaget också med en uppdaterad version av “Lite hashfrekvens” GPU: er över andra RTX 30-kort; korten kommer att begränsa hash-priser, vilket gör dem till ett begränsat värde för kryptogruvarna. Hur företaget avser att åstadkomma detta – och om det kommer att ske genom programvara, hårdvara eller en kombination av båda – har ännu inte redovisats.

GPU-gruvlandskapet

Nvidia går i en lina och försöker balansera behoven hos sin kundbas för PC-spel med den växande marknaden för kryptogruva.

Nvidia har meddelat ett dedikerat kort utformat för krypto gruvarbetare, the Nvidia CMP, som enligt uppgift har visat prestanda jämförbar till en RTX 3060 i test. Gruvarbetare snappar dem redan; Hut 8 Mining Corp, har lagt en order på 30 miljoner dollar värdet av korten, medan Nvidia har höjt sin 2022-prognos för första kvartalet för kryptogruvkort till 150 miljoner dollar.

Under tiden har Nvidia-rival AMD meddelat att den inte kommer att försöka strypa hashfrekvensen på sina spel-GPU: er – samtidigt som de betonar att de är utformade med tanke på spelare.

Den långvariga tvisten mellan gruvarbetare och spelare kan dock sättas in snart. De flesta grafikprocessorer används för att bryta Ethereum; Bitcoin gruvarbetare har för länge sedan gått vidare till mer kraftfulla ASIC-gruvarbetare.

Men Ethereum flyttar över från den beräkningsintensiva bevis för arbetskonsensusmekanismen till den mindre krävande proof-of-stake-modellen, som inte kräver gruvarbetare alls.

Det kommer att göra omkopplaren med det efterlängtade Ethereum 2.0 uppgradera. Som ett resultat skulle kryptoindustrin kunna tappa sin fula aptit på GPU: er – något som gör att spelarna känner att de har fått en hög poäng.

[ad_2]

Source link