Notional Finance DeFi samlar in $ 10 miljoner för utlåning med fast ränta

[ad_1]

Decentraliserat finansieringsprotokoll (DeFi) -protokollet Notional Finance är det senaste som lockar stora riskkapitalinvesteringar med tillkännagivandet av en 10 miljoner dollar såddrunda.

Notional Finance tillkännagav slutförandet av sin serie A-finansieringsrunda den 30 april och uppgav att den leddes av Pantera Capital. Andra namn i krypto-riskkapital inkluderade Parafi, Spartan Group, 1Confirmation, Nascent och Nima Capital.

Protokollet tillade att det syftar till att utöka det som redan är möjligt inom DeFi-ekosystemet via fasta räntor, vilket ökar de till stor del variabla ränteutlånings- och upplåningsplattformarna som redan körs.

”Med den långsiktiga stabilitet som upplåning och utlåning till fasta räntor medför, möjliggör Notional nya och spännande helt decentraliserade användningsfall för DeFi.”

VD Teddy Woodward uppgav att Notional har genomfört 10 miljoner dollar i lån och lockat 17 miljoner dollar i TVL sedan lanseringen i januari 2021.

DeFi-inteckningar

Notional’s modell är en fast utlåningsprodukt på Ethereum som ger användarna den säkerhet som behövs för att planera för framtiden utan att förlita sig på förankrade och exploaterande finansinstitut.

Woodward utarbetade:

”När du introducerar möjligheten att låna och låna ut till fasta räntor under långa perioder kan du plötsligt göra så mycket mer än bara att handla och spekulera.”

Parafi Capital grundare Ben Forman noterade att fast ränta är 25 gånger större än rörlig ränta i traditionell finansiering, men i DeFi är detta förhållande omvänd.

Användare kan låna mot deras kryptosäkerhet för att investera i verkliga tillgångar och satsningar som företag, fastigheter och till och med inteckningar. I början av februari rapporterade The Defiant att en australisk kryptoinvestor hade gjort just det – att betala av sin inteckning med ett lån från Notional Finance vilket gjorde det till en första för DeFi-sektorn.

Protokollet uppgav att finansieringen kommer att gå mot att uppgradera plattformen till version 2 och bygga teamet.

I början av april tillkännagav Element Finance att man satte in investeringar på 4,4 miljoner dollar för fast ränta DeFi-likviditet och avkastning i en runda ledd av Andreessen Horowitz.

Stötfångare höjer $ 10 miljoner

Ett annat DeFi-protokoll för att tillkännage en finansieringsrunda på 10 miljoner dollar den här veckan är Bumper Finance. Protokollet fungerar som en typ av försäkring mot kryptomarknadsvolatilitet genom att låta användarna ställa in ett bottenpris för ETH och inte få utbetalningar som de skulle med stoppförlust.

Investerarna Alphabit, Autonomy, Beachhead och ChainLayer var bland dem som deltog i den privata tokenförsäljningen för BUMP-tokens som kommer att lanseras den 8 juni tillsammans med insatsincitament.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link