Nifty Gateway medgrundare: NFT-spekulation kommer att sluta dåligt

[ad_1]

I korthet

  • Avkylning av NFT-vurm är bra för NFT.
  • Slutet på spekulation är en bra sak, säger grundaren av Nifty Gateway.

Om den NFT vurm har gjort att du känner dig utmattad och överväldigad, spara några tankar för människorna bakom plattformarna – NFT-marknadsplatser – som vädjade om vett på 2021s Ethereal Summit på fredag.

Duncan Cock Foster, grundare av Nifty Gateway, berättade Avkryptera att han är trött på allt vinstsökande.

”Om du bara gör det med det enda syftet att tjäna pengar, kommer du antagligen inte ha det bra och du kommer antagligen inte att tjäna mycket pengar heller, vilket är den ultimata ironin,” han sa.

NFT-bommen i februari och mars var ”destabiliserande”, säger Cock Foster. Intresset har sedan börjat avta. Och så har Cock Fosters tålamod.

Han är trött på artister eller musiker som mailar för att säga ”Hej, killar, ni vet, vi måste ringa telefonen just nu. Jag måste starta min NFT inom nästa vecka innan hype tar slut! ”

Det är en omedelbar röd flagga för honom. ”Om det är din inställning kommer du förmodligen inte att ha långsiktig framgång i NFT-rymden”, sa han.

Men Cock Foster tycker att detta veteavfall i slutändan är en bra sak: han menar att marknaden betyder mer hållbar tillväxt.

Hatare kommer hata

Även om artister och marknadsplatsoperatörer har spenderat de senaste åren på att utveckla branschen till något som är värdefullt, skriver folk fortfarande NFT-filer som en modefluga.

Nathan Beer, innehållsansvarig på SuperRare, sa på panelen att mycket kritik sammanfogar NFT-teknik och NFT-konst.

”NFT-teknik har tillåtit [digital] konstnärer för att uppnå suveränitet, värde, ägande och knapphet. Och jag tror att det är det som gör detta så viktigt, sade han. Människor borde låta NFT-enheter stå inför tidens test, ”precis som Internet.”

Dagens NFT-naysayers var också runt 2018 när CryptoKitties var det nya heta, sa Duncan Cock Foster. Folk berättade för dem att NFTs aldrig kommer att ta fart.

”Det är ungefär som Peter Schiff,” sa han och hänvisade till ärkekritikern av Bitcoin. ”Han fortsätter bara att göra [the same criticism] varje år, och han blir bara mer och mer fel varje år. ” Tiden kommer också att bevisa att NFT-hatare har fel, tycker Cock Foster.

NFT: dåligt för miljön?

Men vad sägs om kritiker som lammar NFT för den skada de gör för miljön? Ethereums proof-of-work blockchain suger upp enorma mängder energi för att validera transaktioner – inklusive för NFT.

Sådana bekymmer är vida, säger Beer. Ethereum-nätverket körs alltid med full kapacitet, oavsett NFT. ”Så oavsett om det finns noll transaktioner eller en miljon transaktioner kommer det att ha samma inverkan”, sa han.

Griffin Cock Foster, Duncans bror och grundare, sa att Ethereums övergång till bevis på insats kommer att minska energiförbrukningen. Det är där han vill att uppmärksamhet ska ägnas, ”inte på enskilda artister som pryder NFT.”

Cock Foster hävdade att det inte är oetiskt att NFT använder energi. För blockchain-troende är ”elanvändning värt det”, sa han.

Vad är nästa för NFT?

Beer sa att folk klagar på decentraliserade autonoma organisationer (DAO), som gör det möjligt för medlemmar att köpa små andelar av NFT istället för hela symbolen.

Andra är desperata efter att visa upp sina NFT-filer och är ute efter digitala skärmar som stöder de rika multimedia-tillgångarna.

Om operatörerna lyckas övertyga artister att fortsätta göra NFT och kunder att fortsätta köpa dem, kan paneldeltagarna fortsätta åka på NFT-vågen.

[ad_2]

Source link