NFT Social Network Showtime samlar in $ 7,8 miljoner

Riskkapital flyter till icke-fungibla tokenplattformar (NFT) i en oöverträffad takt. Det senaste för att säkra en stor del av finansieringen är Showtime.

Finansieringsrundan leddes av kryptoinvesteringsföretaget Paradigm med bidrag från DJ 3LAU (Justin David Blau), DeFiRates Cooper Turley, K2 Global grundare Minal Hasan, strategichef på CoinShares Meltem Demirors och ett antal andra framstående branschpersoner.

Showtime syftar till att ge innehållsskapare ett bättre sätt att distribuera och tjäna pengar på sitt arbete. I tillkännagivandet tweet den 5 maj stod det att digital konst bara är det första steget och utarbetar:

”Vårt mål är att bygga ett socialt medieprotokoll som miljarder människor kommer att använda varje dag över hela internet. Skaparna kommer äntligen att äga sitt innehåll och snart sin online-identitet. ”

Facebook för icke-fungibles?

På ytan verkar protokollet syfta till att bli Facebook för icke-svampar. Skillnaden är dock att användare skulle äga och tjäna pengar på sitt innehåll snarare än att plattformen kontrollerar och drar nytta av det. Plattformen aggregerar NFT för att erbjuda en Instagram-upplevelse.

Det grundades av Alex Masmej och Alex Kilkka som uttalade ”Vi vänder världen av sociala medier på sitt huvud genom att sätta användare bortom plattformar.”

Masmej blev känd för att tokenisera sig själv i april 2020, samla in $ 20.000 och låta innehavare av hans ALEX-token rösta om hans livsval, som motion och diet.

Han vill nu ge den här möjligheten till alla skapare på Showtime-plattformen och säger att den kommer att ägas och styras av dess användare och utan Web2-reklam.

I ett uttalande sa Paradigms Arjun Balaji:

”Paradigm är inspirerad av Alex vision om att bygga ett användarägt NFT-socialt nätverk, och vi är glada att stödja Showtime-teamet när de skapar den främsta NFT-konsumentplattformen och revolutionerar skaparens intäktsgenerering.”

NFT-mani fortsätter

Det verkar inte finnas någon larm i NFT-manen som 2021 kommer att komma ihåg för. Det är inte bara begränsat till kryptokonst heller. Människor från alla områden inklusive DJs, boxare, sångare, författare och fotbollsspelare hoppar på tokeniseringsvagnen.

Nyheterna denna vecka från kryptosfären har dominerats av NFT. Den 5 maj meddelade internetpersonligheten och entreprenören Gary Vaynerchuk att han skulle lansera en samling NFT.

Den 5 maj tillkännagav IoT-företaget WISeKey lanseringen av ett NFT-ekosystem ombord på SpaceX Falcon 9-raketen i juni 2021. Den 4 maj firades till och med av Star Wars-fans med en NFT-samling just för dem.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link