NFT-marknaden på spår för att nå 175 miljoner dollar i oktober

Icke-fungible token (NFT) handelsvolym förväntas nå 175 miljoner dollar i oktober, enligt en analys av Invezz.

NFT-marknaden har exploderat i år och handelsvolymen steg från 11,5 miljoner dollar i januari till 33,8 miljoner dollar i februari. Dessa siffror mer än fördubblades till 86 miljoner dollar i mars, enligt Coinranking.

Detta demonstreras ytterligare av data från Google Trends. Populariteten för söktermen ”NFT” ökade från 0 i november och december till 30 i februari och 100 i mars.

Baserat på dessa tillväxttrender förutspår analytiker på Invezz en stadig ökning av den totala handelsvolymen för NFT under de närmaste sex månaderna. Dess förutsägelsemodell förväntar sig att försäljningsvolymen stiger till 125,9 miljoner dollar i juli och 175,2 miljoner dollar i oktober.

Enligt analytikerna kan marknadsvärdet för NFT: er också öka totalt sett från 338 miljoner dollar 2020 till 470 miljoner dollar 2021.

Invezz Lead Editor Jayson Derrick verkar vara säker på den långsiktiga tillväxtpotentialen på NFT-marknaden och säger:

”Även om inga förutsägelsesmodeller är perfekta är det uppenbart att NFT-industrin kan dra nytta av en flerårig tillväxtbana trots april nedgång,” sa Derrick. ”Vi förväntar oss att ytterligare en nedgång kommer att äga rum i maj, men sedan en fortsatt ökning från juni och juli innan man når oktoberprognosen.”

NFT marknadsplatå

Som nämnts av Derrick har NFT-marknaden dock svalnat i april efter marshöjdpunkter. Vissa analytiker är inte förvånade och säger att en marknadskorrigering var oundviklig efter boom i mars. Den totala handelsvolymen för NFT sjönk till 68 miljoner dollar i april, visar Coinranking-uppgifter.

Data från flera NFT-marknadsplatser och aggregat visar en liknande fallande takt i april. På den stora NFT-marknaden OpenSea var månadsförsäljningen 93,6 miljoner dollar i april, efter att ha uppnått nästan 150 miljoner dollar i mars. Detta, efter att ha stigit från 95 miljoner dollar i februari och 8 miljoner dollar i januari. På den rivaliserande NFT-marknaden Nifty Gateway var månadsförsäljningen på 60,9 miljoner dollar i april mindre än hälften av mars 144 miljoner dollar.

Enligt försäljningsdata från aggregator NonFungible sjönk veckovisa handelsvolymer i april under mars topp. Denna försäljning var dock fortfarande betydligt högre än nivåerna före 2021.

NFT: s stigande profil

Invezz-analytiker har anledning att vara säkra på den långvariga tillväxten av NFT. Flera anmärkningsvärda försäljningar av NFT har avsevärt ökat sin offentliga profil. Till exempel sålde auktionshuset Christie’s en NFT-samling av digital konstnär Beeple för 69 miljoner dollar. Under tiden sålde Twitter-grundaren Jack Dorsey sin första tweet som en NFT för 2,9 miljoner dollar.

Trots nedgången i försäljningen har projekt i rymden fortsatt att expandera. Dessa inkluderar officiella blockchain-baserade versioner av samlarkort från Major League Baseball. De kommer också att presenteras i en kommande animerad serie av skaparen av hitprogrammet ”Rick and Morty.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link