NFT Gaming ’Unicorn’ Animoca samlar in ytterligare $ 50 miljoner från Coinbase, andra

I korthet

  • Animoca Brands har samlat in ytterligare 50 miljoner dollar i finansiering, vilket går med i de ursprungliga 88,88 miljoner dollar som tillkännagavs i maj.
  • Företaget utvecklar NFT-centrerade spel som The Sandbox och F1 Delta Time, och har också investerat i andra sådana projekt.

Animoca Brands ’ Insamlingsrunda på 88,88 miljoner dollar i maj vände några huvuden, eftersom det värderade kryptospelsföretaget till 1 miljard dollar – men idag avslöjade företaget att det har stärkt den investeringen ytterligare samtidigt som det tagit in ytterligare investerare.

Tillsammans med det ursprungliga beloppet har Animoca lagt till en andra finansieringstranche på 50 miljoner dollar för att sätta summan för den nu avslutade omgången till 138,88 miljoner dollar. Animoca säger att de extra pengarna samlades till samma värdering på 1 miljard dollar som först avslöjades i maj.

Coinbase Ventures – investeringsarmen för det populära kryptovalutabörsen – är en av de stora nya investerarna som stöder Animoca med den här utökade rundan, tillsammans med Samsung Venture Investment Corporation och Razers zVentures. Andra investerare som avslöjades i den senaste omgången inkluderar Korea Investment Partners, Blue Pool Capital, Scopely, Liberty City Ventures, Gobi Partners och Token Bay Capital.

Animoca Brands fokuserar på blockchain-baserade videospel byggda kring icke-fungibla tokens (NFT: er), som möjliggör spelarägda ekonomier, play-to-earn-spelmodelleroch interaktiva föremål som kan köpas och säljas. Medan många NFT-skivor har form av konstverk eller videoklipp kan NFT-videospel vara karaktärsskinn / kläder, vapen, tomter, tillbehör, handelskort och mycket mer.

Redan före årets övergripande NFT-marknaden, Animoca verkade ha ett finger i de flesta av de betydande kryptospelsprojekten under utveckling. Animoca utvecklar sina egna NFT-drivna spel, men företaget har också investerat i många andra sådana projekt.

Animoca Brands är utgivare bakom kryptospel under utveckling som skapande av öppen värld Sandlådan och licensierad tävlingssimulator F1 Delta Time. Båda Ethereum-baserade spel har gjort rubriker för deras respektive värdefulla NFT-försäljning, inklusive miljontals dollar i LAND-försäljning i The Sandbox och dyra bil- och spår-NFT i Formel 1-spelet. I april meddelade Animoca att det hade sålde 9,28 miljoner dollar i NFT över dessa två spel inom en tre-dagars span.

Företaget utvecklar också NFT-spel baserat på Bratz, MotoGP, Manchester City FC, och andra licensierade fastigheter, och driver några spelrelaterade kryptotoken: GAMEE, TOWER och LMT, tillsammans med The Sandboxs SAND-valuta. Animoca har också investerat i NBA Top Shot tillverkare Dapper Labs, Axie Infinity-utvecklare Sky Mavis, NFT-marknaden OpenSea och NBA-spelaren Spencer Dinwiddie’s Calaxy social token-app. Företaget också samarbetade med Atari för att släppa kryptoinfunderade versioner av sina klassiska spel.

Maj: s första finansieringsrunda på 88,88 miljoner dollar inkluderade investerare som Kingsway Capital, HashKey Fintech Investment Fund, RIT Capital Partners, Huobi och Metapurse. Animoca sa idag att det kommer att markera sin ”enhörning” -status – för att uppnå en värdering på 1 miljard dollar – genom att skapa NFT för sina investerare och partners.Source link