NFT för välgörenhetsorganisationer – Hur poletter samlar in pengar för ideella organisationer

Icke-fungibla tokens (NFT) fortsätter att utvecklas, men de är inte bara ett sätt att hävda ägande över digital konst. Människor hittar sätt att använda NFT för att ge tillbaka.

NFT har tagit rubriker under hela året. Från massiv digital konstförsäljning till kritiker som hävdar att de inte tjänar något syfte, det finns ingen brist på intresse för dessa tokens.

För närvarande fokuserar NFT-bommen på sin unika ägarmodell för digitala objekt. Det finns dock imponerande användningsfall utöver artister och musiker.

Medan vissa undrar om NFT har något syfte utöver hype, finner välgörenhetsorganisationer dem ett värdefullt verktyg för insamling.

Välgörenhetsorganisationer och blockchain

Vissa välgörenhetsorganisationer har redan bekantat sig med alternativa donationer, särskilt kryptovaluta.

Intresset, eller åtminstone, övervägande av donationer i kryptovaluta ökade efter låsning på grund av COVID-19-pandemin.

Detta berodde på att personliga välgörenhetshändelser inte längre var möjliga, så den här versionen av “fringe” -finansiering blev mer tilltalande. Dessutom är de tillåtna och gränslösa, vilket gör donationer från hela världen mer tillgängliga.

Betydande organisationer har accepterat kryptovalutadonationer ett tag. Amerikanska Röda Korset har accepterat bitcoin sedan 2014. UNICEF lanserade sin CryptoFund 2019 för att låta den acceptera kryptovalutor.

Dessutom länkar kryptostart-ups som The Giving Block ideella organisationer med möjligheten att ta emot donationer i krypto. Initiativet hjälper mindre eller oinformerade ideella organisationer att acceptera dessa donationer.

NFT samlar in pengar

Nu är NFTs nästa insamlingsgräns. Till skillnad från kryptovalutor erbjuder de något utöver en direkt monetär donation.

NFT har tillåtit välgörenhetsorganisationer, kändisar och individer att auktionera ut sina digitala skapelser, med hela intäkterna till en välgörenhetsorganisation efter eget val.

Beeple, konstnären som fortfarande har rekordet för den dyraste NFT som sålts någonsin, auktionerade ut en annan NFT för välgörenhet. Konstverket såldes för 6 miljoner dollar. Intäkterna gick till Open Earth Foundation. Hela showen som konstverket var en del av var till stöd för stiftelsen.

”NFT har haft en enorm inverkan på välgörenhetssektorn. Vi ser en enorm ökning av donationer relaterade till NFT, säger Alex Wilson, medgrundare av Giving Block.

“Det har varit fantastiskt att se en utmattning av stöd från NFT-skapare som donerar hela eller en del av deras NFT-intäkter till välgörenhetsorganisationer som accepterar krypto.”

Stora kändisnamn utanför denna nischkonstvärld har också släppt sina egna NFT för välgörenhet.

Ellen DeGenerous auktionerade ut en NFT i april och samlade in 33 495 dollar för World Central Kitchen. Fotbollsstjärnan Pelé auktionerade ut NFT-handelskort, varav 90% av intäkterna gick till hans välgörenhetsorganisation.

“Vi hoppas att detta blir den kulturella normen på NFT-marknaden för skaparna så att det kan bli en hållbar finansieringskälla för ideella organisationer runt om i världen”, säger Wilson.

NFT: er som välgörenhetsdonationer

Eftersom en NFT är en värdeförråd kan en person donera en NFT till en välgörenhetsorganisation som själva donationen.

Detta skulle likna hur människor donerar värdefulla föremål för välgörenhetsauktioner eller andra evenemang för att samla in pengar.

Huruvida en välgörenhetsorganisation är intresserad av en NFT beror dock på hur mycket de inblandade förstår NFT och deras värde. Också hur värdefull den specifika NFT är.

Detta är för närvarande inte den mest populära vägen genom vilken välgörenhetsorganisationer arbetar med NFT, men det kan ge möjligheter för framtiden.

I ett exempel förklarar VD för Big Cat Rescue, Carole Baskin, hur kryptovalutor, NFT och teknik som virtual reality och augmented reality kan hjälpa välgörenhetsorganisationer att bygga en värld där deras anhängare kan interagera tillsammans.

“Jag ser detta som en slags port till en mycket, mycket större sak som jag vill göra för katterna, och jag kan se vilken välgörenhetsorganisation som helst som bygger deras metavers där de lockar människor med samma sinne tillsammans”, sa hon i en intervju med BeinCrypto.

Baskin släppte nyligen $ CAT-token för fans och supportrar att köpa. Hon planerar också att följa upp detta med en lansering av katt-NFT.

Ideella, rädda barnen samarbetade också med NFDoge, en plattform som säljer konstverk “Non-Fungible Doge”. 10% av vinsten från försäljningen går till organisationen, vilket gör den till en partner i denna auktion snarare än bara en engångsmottagare.

Skattekonsekvenser för ideella organisationer

För ideella organisationer finns det några skattemässiga överväganden som går att hålla kryptovalutor. Dessa betraktas inte som kontantdonationer, eftersom krypto i många jurisdiktioner är en tillgång snarare än en valuta.

När det gäller NFT är vägledningen inte lika tydlig. Eftersom NFT: er oftast säljs på Ethereum blockchain, om en välgörenhetsorganisation tar emot donationerna som samlas in i kryptovaluta eller ges en NFT i sig, har detta konsekvenser för deras böcker.

“De flesta ideella organisationer är inte inställda på att acceptera en NFT-donation direkt på grund av skattekomplikationerna med värderingen innan auktionen är klar”, förklarar Giving Block i ett blogginlägg om NFT som välgörenhet.

I USA ökar åtminstone IRS intresse för kryptovalutadeklarationer.

Den senaste amerikanska skattedagen såg medborgarna tillfrågningar om deras innehav av kryptovaluta när IRS börjar ta hänsyn till dessa investeringar och vinster.

Ökat intresse och investeringar i kryptovalutaregler kommer sannolikt att inkludera NFT i framtiden.

Ett nytt sätt att uppmuntra donationer

En viktig aspekt av NFT är att de erbjuder ett konkret insamlingsalternativ.

Det är också obestridligt att NFT: er upplever en betydande boom i intresse. Detta är fördelaktigt för organisationer som vill åka vågen till förbättrade donationer.

Det öppnar också välgörenhetsorganisationer för nya världar av människor som kanske inte har sett sina uppmaningar till handling tidigare.

En studie från Världsbanken fann att människor föredrar en ömsesidig strategi för att ge välgörenhet, vilket innebär att de får något för pengarna de ger.

NFT: er uppfyller denna funktion, beroende på hur de utnyttjas för välgörenhet. En NFT-auktion uppmuntrar människor att donera samtidigt som de lovar dem om de skulle vara högst budgivare.

Utvecklingen av NFT: er kommer att påverka deras värde för ideella organisationer. Detta är bara den första vågen av dessa typer av tokens, och det är troligt att deras syfte och räckvidd kommer att fortsätta att förändras ännu mer över tiden.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link